Suđenje za prostituciju u Sarajevu

Evelina Mešanović potpuno promijenila iskaz: 'Kao maloljetnica sam pružala seksualne usluge, klijenti su plaćali 150 eura'

Hronika28.04.21, 08:51h

Evelina Mešanović potpuno promijenila iskaz: 'Kao maloljetnica sam pružala seksualne usluge, klijenti su plaćali 150 eura'
Na pitanje jednog od branilaca "pa ko onda izmisli sve što je navedeno u izjavi datoj u policiji", svjedokinja je kazala da ne zna i da je ona pod pritiskom potpisala tu izjavu

 

Saslušanjem Eveline Mešanović koja se od 17 godine bavila prostitucijom, danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno suđenje Ramelu Jusufiju, Nejri Jusufović, Emiru Šušiću, Alenu Krtičiću i Fahrudinu Hajdarbašiću, optuženim za navođenje na prostituciju, organiziranu trgovinu ljudima i neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Optužena Nejra Jusufović bavila se prostitucijom, dok se Ramel Jusufi tereti da je pravio profile djevojaka na internet-stranici cityoflove.com.

 

Obećala dobru zaradu

 

Svjedok Tužilaštva, Evelina Mešanović danas je svjedočila iz posebne prostorije. Ispričala je da je 2017. godine upoznala Nejru Jusufović koja joj je ponudila da se zajedno s njom bavi prostitucijom i obećala joj, kako je kazala, dobru zaradu.

 

Pristala je da zajedno žive u stanu i da dijele kiriju.

 

- Nejra je s klijentima dogovarala mjesto i cijenu seksualnih usluga, a ja sam joj predavala dio novca. Konzumirala sam drogu koju sam kupovala od Nejre i Emira Šušića s kojim sam se zabavljala godinu dana - ispričala je Evelina.

 

Ona, Nejra, Marina i Naida Č. sekaualne usluge su davale po unajmljenim stanovima i hotelskim sobama gdje su ih odvozili Šušič i Alen Krtičić.

 

Na pitanje je li namjeravala da prekine s prostitucijom, Evelina je kazala da jeste, ali da joj je Nejra zaprijetila govoreći da ima opasnu majku koja će njenoj majci kazati čime se bavi.

 

Za Ramela Jusufija kazala je da zna samo da je Nejrin momak i da je pekar, te je kategorično negirala da je on navodio djevojke na prostituciju i da im je uzimao novac.

 

Tužiteljica je u više navrata svjedokinji pročitala dijelove njenog iskaza koji je dala u policiji 9. aprila 2019. godine kada je bila privođena s ostalima, a u kojem je navela sasvim drugačije činjenice.

 

Ispostavilo se da je Evelina Mešanović potpuno promijenila iskaz , te da je sada svu krivicu prenijela na Nejru Jusufović.

 

U izjavi datoj policiji Evelina je ispričala istražiteljima da je ona potražila Nejru Jusufović i tražila da je ubacio u „posao“ jer je bila u teškoj materijalnoj situaciji. Također je navela da je od klijenata za seksualnih usluga dobijala do 150 eura i da je novac predavala Ramelu Jusufiju.

 

Negirala da joj je Ramel prijetio

 

- Kada je Emir zapao u dug od 8.000 KM, ja sam se ponudila da vratim dug Ramelu. Tada sam saznala da Naida i Nejra duguju Ramelu. Moj dug je stalno rastao i morala sam dnevno da imam dva ili tri klijenta više - glasila je Evelinina izjava u istrazi, na šta je ona danas kazala da to nije tačno.

 

Na pitanje jednog od branilaca "pa ko onda izmisli sve što je navedeno u izjavi datoj u policiji", svjedokinja je kazala da ne zna i da je ona pod pritiskom potpisala tu izjavu.

 

Evelina Mešanović je također negirala da joj je Ramel prijetio kao i da je uzela novac od njegove porodice kako bi na sudu primijenila iskaz.

 

Na upit odbrane također je negirala da joj je Jusufi davao falsifikovanu novčanicu od 50 eura da je stavi u opticaj.

 

Interesanto je bilo obraćanje Emira Šušića koji je upitao Evelinu kako je od njega kupovala drogu, kada su svi u sudnici čuli kako ona s dilerom dogovara kupovinu narkotika. Šušić je kazao da on s njenim poslom nije imao ništa, te da je bio divlji taksista i da je dolazio na poziv da je odvede na određenu lokaciju.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još