Ne žele da položaj srpskog naroda u FBiH bude izjednačen s ostalim

Magazinović: Kako je moguće da SNSD glasa protiv ćirilice i srpskog jezika?!

Front27.04.21, 19:22h

Magazinović: Kako je moguće da SNSD glasa protiv ćirilice i srpskog jezika?!
Nelogično je i da delegati kažu da je ukidanje duplih funkcija dobra ideja ali da će oni glasati protiv jer je to vezano za izborno zakonodavstvo, rekao je Magazinović

 

Poslanik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović izjavio je danas da je glasanje delegata na današnjoj sjednici Doma naroda PSBiH o nekoliko zakonskih rješenja nelogično.

 

Istakao je da ne razumije kako je moguće da SNSD glasa protiv da položaj srpskog naroda u Federaciji bude izjednačen s ostalim kad je u pitanju srpski jezik i ćirilica.

 

- Nelogično je i da delegati kažu da je ukidanje duplih funkcija dobra ideja ali da će oni glasati protiv jer je to vezano za izborno zakonodavstvo - rekao je Magazinović.

 

Dodao je i da je posebno nelogično da njegov prijedlog za ukidanje jubilarnih nagrada ministrima i poslanicima nazivaju "protivustavnim".

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još