Danas usvojen Nacrt zakona protiv nepotizma i stranačkog uhljebljivanja

Ministrica pravde KS Lejla Brčić podnijela ostavku, na Facebooku objasnila zašto

Front27.04.21, 18:41h

 Ministrica pravde KS Lejla Brčić podnijela ostavku, na Facebooku objasnila zašto
Ostavku je podnijela nakon današnje sjednice Skupštine KS na kojoj je usvojen izuzetno važan Nacrt zakona kojim se sprečava nepotizam i stranačko uhljebljivanje, a koji je stigao kao prijedlog iz njenog ministarstva

 

Ministrica pravde Kantona Sarajevo Lejla Brčić podnijela je ostavku na ovu poziciju.

 

Desilo se to nakon današnje sjednice Skupštine KS na kojoj je usvojen izuzetno važan Nacrt zakona kojim se sprečava nepotizam i stranačko uhljebljivanje, a koji je stigao kao prijedlog iz njenog ministarstva.

 

Brčić je svoju ostavku objavila na Facebooku.

 

- Danas je napravljen još jedan veliki iskorak u borbi protiv korupcije u Kantonu Sarajevo i Skupština KS je usvojila nacrt Zakona o zabrani nepotizma i sprječavanju stranačkog zapošljavanja! Sigurna sam da će u toku trajanja javne rasprave sasvim sigurno zakon biti unaprijeđen i da ćemo u konačnici imati propis koji će doprinijeti jačanju javne uprave i vraćanju povjerenja javnosti u javnu službu. Ponosna sam na Vladu i na vrijedne službenike Ministarstva pravde i uprave koji su iznijeli ovaj proces. Hvala zastupnicima i zastupnicama koji su podržali nacrt! - navela je Brčić.

 

- Istovremeno, a iz razloga privatne prirode, obavještavam javnost da podnosim ostavku na poziciju ministrice pravde i uprave KS. Najiskrenije molim predstavnike medija, a posebno predstavnike političkih stranaka da se poštuje moje pravo na privatnost i ova odluka ne politizira. Srcem sam uz ovu Vladu i vjerujem da će moje kolegice i kolege napraviti sjajan posao. Želim im svu sreću u daljem radu. U uspjeh ne sumnjam! Ostajem aktivna u Našoj stranci - zaključila je Brčić.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook