Foto/ Otvoren hipermarket u Janji

Bingo nastavlja investicije u Semberiji: Osigurali pedeset novih radnih mjesta u hipermarketu

Biznis Klub23.04.21, 13:44h

Hipermarket ima odličnu ponudu prehrane i neprehrane, a kupci mogu uživati i u svježem voću i povrću semberskih proizvođača

 

Kompanija Bingo je u Janji otvorila prvi objekat sredinom 2015. godine. Od tada, do danas, osim u maloprodaju, investirali su i u proizvodnju, preuzevši 2016. godine Fabriku za proizvodnju i preradu voća i povrća „Semberka“. Današnjim otvaranjem 219. poslovnice, hipermarketa na adresi Bijeljinska 300 b, osigurali su pedeset novih radnih mjesta.


Objekat se proteže na površini od 3.500 m2 , od čega sam hipermarket zauzima 2.300 m2, restoran sa igraonicom 200 m2 ( 80 sjedećih mjesta unutra i 34 u bašti), a ostalo su službene prostorije i apoteka. 


- Naše investicije u Semberiji se nastavljaju ovim projektom. Obzirom na dobro razvijene odnose sa poljoprivrednim proizvođačima iz ove regije i proizvodne procese koje zaokružujemo investiranjem u sadni materijal, a potom otkup za potrebe Semberke, sretni smo da danas možemo stanovnicima Janje i okolnih mjesta pružiti i jedan moderan centar. Hipermarket ima odličnu ponudu prehrane i neprehrane, a kupci mogu uživati i u svježem voću i povrću semberskih proizvođača. Tu je i mesnica sa odličnom ponudom svježeg mesa. Vjerujemo da će restoran i igraonica upotpuniti doživljaj kupovine i da će kupci svakodnevno uživati u našem centru - kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga Binga. Navela je kako su za kupce priredili razne cjenovne pogodnosti i poklon pakete, te da zbog epidemiološke situacije nisu mogli prirediti zabavu za posjetioce. 


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja Binga.

 

- Danas je važan dan za cijelu Semberiju. Dobili smo novi objekat Binga kao dio kompanije koja niz godina doprinosi privrednom razvoju Grada Bijeljina i omogućava brojnim porodicama da žive od svog rada, bilo kao zaposleni, bilo kao kooperant. Bingo koji uspješno posluje u Janji za naš kraj je važna karika na putu hrane od njive do trpeze, ali prije svega pouzdan partner semberskom poljoprivredniku koji svoje proizvode može prodati praktično u komšiluku.  Brojna radna mjesta koja su otvorena u prodajnim i proizvodnim objektima Binga, podižu životni standard stanovništva i daju podstrek porodicama da žive i rade na našim prostorima.


Iz kompanije Bingo su zahvalili gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću i njegovim saradnicima, te Vladi Raboti, načelniku urbanizma, na izuzetnoj saradnji tokom realizacije ovog projekta.


(DEPO PORTAL/dg)Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!