Policajac uhapšen zbog prikrivanja dokaza

Ifet Feraget o hapšenju Barića: Zašto nije uzeo Alisin krvavi džemper i šta mu je rekao doktor

Hronika22.04.21, 17:45h

Ifet Feraget o hapšenju Barića: Zašto nije uzeo Alisin krvavi džemper i šta mu je rekao doktor
Barić je uzeo izjavu od Alise Mutap koja je tada davala različite izjave. Jednu je izjavu uzeo 9. februara 2016. god ispred KUM-a na KCUS-u

 

Ifet Feraget, advokat porodice Dženana Memića prokomentirao je za Avaz hapšenje policajca Josipa Barića, koji se sumnjiči za sakrivanje dokaza.

 

Feraget je rekao da je ovo dokaz da Tužilaštvo BiH i Gordana Tadić vode aktivno istragu.

 

Za Barića je rekao da je bio među prvima koji je od Alise Mutap, tadašnje Dženanove djevojke uzeo izjavu.

 

 - Barić je uzeo izjavu od Alise Mutap koja je tada davala različite izjave. Jednu je izjavu uzeo 9. februara 2016. god ispred KUM-a na KCUS-u, kada mu je rekla da ih je udarilo auto velikom brzinom i da se više ne sjeća ničega, da bi on u svojoj službenoj zabilješci 10. marta, koju je dao u MUP KS,  izjavio je da mu je Mutap rekla da ih je možda napao neko ko je bio sakriven iza drveta i da nije riječ o automobilu - kaže Feraget.

 

Ono što je bitno, kaže Feraget, Barić nije izuzeo sve dokaze.

 

 - Barić nije izuzeo kao dokaz Alisin džemper sa tragovima krvi, kada je bio u KUM-u. Morao je, a nije. A zašto nije, e to neka Tužilaštvo istraži. Neka kaže kako mu je ljekar rekao da je Alisa, kada je bila na KUM, bila komunikativna i svjesna. I da nema drugih povreda, osim povreda glave. Nije bilo govora o amneziji - kaže Feraget.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još