Na kongresu izglasali deklaraciju

UEFA ujedinjena u osudi Superlige: 'Jako dobro znamo što se krije iza svega...'

Sport20.04.21, 19:45h

UEFA ujedinjena u osudi Superlige: 'Jako dobro znamo što se krije iza svega...'
UEFA, njezine članice i svi oni koji vole nogomet snažno će se tome oduprijeti i boriti protiv poteza vlasnika ovih klubova i svih onih koji ih podupir

 

 

Predstavnici svih 55 nacionalnih nogometnih saveza koji su članovi UEFA-e, na 45. Kongresu krovne europske nogometne organizacije izglasali su u utorak deklaraciju u kojoj su osudili proglašenje takozvane Superlige.

 

Sudionici Kongresa ujedinjeni su u tvrdnji da se zatvorena Superliga protivi samom konceptu onoga što Europa mora biti: ujedinjena, otvorena, podržavajuća i principijelna u sportskim vrijednostima.

 

"UEFA i njezine članice vjeruju u istinski europski model koji se temelji na otvorenim natjecanjima, solidarnosti i preraspodjeli kako bi se osigurali održivost i razvoj nogometa u korist svih, kao i promicanje europskih vrijednosti i društvenih ishoda. Klubovi zavjerenika očito su zažmirili na činjenicu da status koji danas uživaju nije plod izoliranog slučaja, već je dio dinamičnog europskog sustava u kojem na nečije uspjehe i neuspjehe podjednako utječu veliki, srednji i mali klubovi. Njihova pretpostavka da imaju pravo 'odvojiti se' i polagati pravo na nasljeđe koje se gradilo zajedničkim snagama, uvreda je za europske vrijednosti i sportske zasluge.

 

UEFA, njezine članice i svi oni koji vole nogomet snažno će se tome oduprijeti i boriti protiv poteza vlasnika ovih klubova i svih onih koji ih podupiru. U moralnom smislu jako dobro znamo što se krije iza svega i u tom smislu štitit ćemo nogomet od sebičnog klana kojem nije stalo do igre. Mi smo europski nogomet. Oni nisu", stoji u deklaraciji UEFA-e, prenosi Hina.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!