Video/ Ogroman skandal u Srbiji

Političar podvodio maloljetnice na 'bunga bunga' dernecima, zvao i Anu Brnabić

Front20.04.21, 13:34h

Političar podvodio maloljetnice na 'bunga bunga' dernecima, zvao i Anu Brnabić
Na tim bunga-bunga zabavama se zabavljamo, pjevamo, tu se mogu ljubiti muškarci sa ženama, žene sa ženama, ali ne mogu muškarci s muškarcima, kazao je Palma

 

Više javno tužiteljstvo u Jagodini trebalo bi danas formirati predmet povodom navoda iznijetih na konferenciji potpredsjednice Stranke slobode i pravde, Marinike Tepić, da je srpski političar Dragan Marković Palma podvodio maloljetnice u hotelima u Jagodini.

 

“Imamo saznanja iz medija i inicijativu koja je dobivena od strane Dragana Markovića, kojom se zahtijeva utvrđivanje svih okolnosti, zbog čega ćemo formirati predmet radi prikupljanja dokaza i utvrđivanja eventualnih postojanja kaznenih djela”, rekao je za portal Nova.rs. Radoslav Vučković, viši javni tužitelju Jagodini.

 

Tužilaštvo bi uskoro trebalo izdati nalog policiji za prikupljanjem potrebnih dokaza, odnosno o pokretanju predistražnih radnji.

 

Podsjetimo, bivši zaposlenik hotela u Končarevu odlučio je progovoriti o podvođenju maloljetnica i žena nakon posjeta Marinike Tepić Jagodini.

 

Sve to se događalo na zabavama koje su organizirane u hotelu, iza kojeg, kako tvrdi, stoji Dragan Marković Palma.


“U tom hotelu nakon raznoraznih zabava na kojima su pjevale naše estradne zvijezde, taksijem iz Beograda, posredništvom raznih likova su dovožene djevojčice. Po mojoj slobodnoj procjeni imale su između 15 i 18 godina. Ljudi koji su dolazili s njim (Palmom, op.a.) su bili njegovi koalicijski i poslovni partneri. Znalo se da poslije takvih zabava te djevojčice idu s njim ili s njima. Uglavnom je to bilo nakon što se te djevojčice napilo. Njegove hostese su nagovarale te djevojčice, govorile da im neće biti ništa, da će sve biti u redu. A ja vjerujem da su to traume za tu djecu”, rekao je bivši zaposlenik hotela u Končarevu, a Palma je sve optužbe demantirao.

 

Međutim, srpski mediji podsjećaju na izjavu sadašnje premijerke Srbije, Ane Brnabić, koja je 2017. u intervjuu za Kurir istaknula kako ju je Dragan Marković Palma zvao na svoje bunga-bunga zabave.

 

Kazala je kako ga je onda pitala što su bunga-bunga zabave, na što joj je on objasnio:

 

“Na tim bunga-bunga zabavama se zabavljamo, pjevamo, tu se mogu ljubiti muškarci sa ženama, žene sa ženama, ali ne mogu muškarci s muškarcima.”.

 

Na pitanje kako doživljava Palmu, tada ministrica u srpskoj vladi kazala je kako imaju potpuno različite vrijednosti, ali da se o poslu mogu dogovoriti.

 

“Ne moramo svi imati ista razmišljanja. Rekla sam, dokle god nema verbalnog i fizičkog nasilja, sve je OK”, kazala je tada Brnabić.

 

Inače, termin ‘bunga-bunga’ nastao je 2010. godine, a opisivao je razvratne zabave u vili tadašnjeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija koji je optužen za seks s maloljetnom prostitutkom.

 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još