prevezena u bolnicu

Direktorica danske agencije objavila prekid vakcinacije AstraZenecom pa pala u nesvijest

Hronika15.04.21, 18:27h

 Direktorica danske agencije objavila prekid vakcinacije AstraZenecom pa pala u nesvijest
- Danska je prva zemlja Evropske unije koja je trajno prekinula vakcinaciju AstraZenecom. Rizik od poremećaja zgrušavanja je nizak, ali i dalje previsok da bi se nastavilo s vakcinacijom kako je planirano - rekla je Erichsen prije nego što se onesvijestila

 

Direktorica danske Agencije za lijekove Tanja Erichsen pala je u nesvijest tokom press konferencije na kojoj je objavljeno da ova država do daljnjeg prestaje vakcinaciju AstraZenecinom vakcinom.

 

- Danska je prva zemlja Evropske unije koja je trajno prekinula vakcinaciju AstraZenecom. Rizik od poremećaja zgrušavanja je nizak, ali i dalje previsok da bi se nastavilo s vakcinacijom kako je planirano - rekla je Erichsen prije nego što se onesvijestila.

 

Direktor danske zdravstvene uprave Søren Brostrøm pružio je prvu pomoć svojoj koleginici, a potom su pritrčali i novinari, koji su pomogli da Erichsen bude iznesena iz sale.

 

Žena je prevezena u bolnicu, gdje je došla svijesti, ali će biti zadržana na posmatranju

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još