TERETI SE I GLUMICA NATAŠA JANJIĆ

Jelena Veljača u problemima: Tuže je socijalni radnici zbog poticanja na nasilje i mržnju nakon smrti 2,5-godišnje djevojčice

Mediji13.04.21, 21:43h

Jelena Veljača u problemima: Tuže je socijalni radnici zbog poticanja na nasilje i mržnju nakon smrti 2,5-godišnje djevojčice
Kaznenoj prijavi, kažu u Komori, su se “masovno priključili socijalni radnici, psiholozi, pravnici, socijalni pedagozi

 

 

Odvjetnički ured Klaudia Čurina iz Zagreba podnio je kaznenu prijavu državnom odvjetništvu protiv Jelene Veljače i Nataše Janjić Medančić u kojoj ih terete za kazneno djelo protiv javnog reda – javnim poticanjem na nasilje i mržnju, opisanu i kažnjivu po članku 325. stavku 1. Kaznenog zakona, priopćila je Hrvatska komora socijalnih radnika u utorak.


Kažu da je "unatrag nekoliko dana među socijalnim radnicima spontano pokrenuta inicijativa za podnošenje kaznene prijave protiv Veljače i Janjić Medančić".


Kaznenoj prijavi, kažu u Komori, su se “masovno priključili socijalni radnici, psiholozi, pravnici, socijalni pedagozi.


U ponedjeljak, kada je kaznena prijava podnesena, odvjetničku punomoć za zastupanje predalo je 169 stručnih djelatnika centra, a očekuje se da će se prijavi pridružiti još nekoliko stotina socijalnih radnika, psihologa i pravnika djelatnika centara.


Hrvatska komora socijalnih radnika podržava inicijativu svih stručnih djelatnika centara koji sudjeluju te poziva i ostale strukovne komore da iskažu svoju podršku”, navode u priopćenju koje u ime Upravnog odbora Hrvatske komore socijalnih radnika potpisuje Antun Ilijaš.

 

(24sata/DEPO PORTAL/ad)Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!