Neznanje ili glupost?

Nurkić čestitao početak ramazana uz sliku džamije koju je sagradio ustaša Pavelić, uslijedila lavina reakcija

Sport13.04.21, 10:45h

Nurkić čestitao početak ramazana uz sliku džamije koju je sagradio ustaša Pavelić, uslijedila lavina reakcija
Bh. košarkaš je na Twitteru čestitao početak mjeseca ramazana uz fotografiju “Poglavnikove džamije” iz Zagreba iz 1944. godine. Džamije, koja je poznata po tome što je za vrijeme NDH sagradio Ante Pavelić i koja je nosila njegovo ime

 

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić poznat je, osim po košarci, i po svojim čestim objavama i komentarima na društvenim mrežama o raznim temama. Ovaj put je čestitao početak posta u mjesecu ramazanu, ali njegov post je naišao na brojne kritike i negodovanja.

 

Naime, bh. košarkaš je na Twitteru čestitao početak mjeseca ramazana uz fotografiju “Poglavnikove džamije” iz Zagreba iz 1944. godine. Džamije, koja je poznata po tome što je za vrijeme NDH sagradio Ante Pavelić i koja je nosila njegovo ime.

 

jusuf-nurkic-poglavnikova-dzamija

 

Uslijedile su brojne rekacije na Twitteru, a korisnici ove društvene mreže su upozorili Nurkića da je čestitanje početka mjeseca ramazana uz ovakvu fotografiju neprikladno.

 

- Početak mjeseca ramazana Nurkić čestita postavljanjem slike džamije koju je tokom NDH sagradio zločinac Ante Pavelić i koja se zvala Džamija poglavnika Ante Pavelića - komentarisala je politička analitičarka Ivana Marić.

 

Kolumnista i novinar Dragan Bursać je bio jako oštar u svom komentaru.

 

- Od svih džamija na svijetu, od svih dana u vremenu, ovaj kloc čestita početak Svetog mjeseca fotografijom džamije koja je nosila ime Ante Pavelića i to na dan kad UZP-ovci Čovićevi i zvanično glasaju proitiv zakona o zabrani negiranja genocida.

 

Na Nurkićev tvit reagovala je i novinarka Senka Kurt:

 

- Ne bi bilo loše malo se raspitati prije nego objaviš. Ja to onako, za tvoje dobro. Mlad, a ne pokazuješ previše ni obrazovanja ni inteligencije. Nije dobro zbog tebe.

 

(DEPO PORTAL/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 149

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još