Nakon pogibije trojice mladića

Šta je dosad pokazala istraga: Stravičnoj nesreći kumovala velika brzina, nema tragova kočenja

Hronika13.04.21, 09:48h

Šta je dosad pokazala istraga: Stravičnoj nesreći kumovala velika brzina, nema tragova kočenja
Sva trojica poginula su na mjestu, a ekipe Hitne pomoći koje su izašle na mjesto nesreće, koja se dogodila oko 18 sati, samo su mogle konstatovati smrt

 

 

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prekjučer na dijelu autoputa A-1 Lepenica - Kiseljak stradala su tri muškarca iz Sarajeva.

 

Kako je potvrđeno, radi se o Adnanu Buševcu (29), Jakubu-Anelu Neziroviću (38) i Asmiru Mandžiću (29).

 

Sva trojica poginula su na mjestu, a ekipe Hitne pomoći koje su izašle na mjesto nesreće, koja se dogodila oko 18 sati, samo su mogle konstatovati smrt.

 

adnan-busevac-jakub-anel-nezirovic-asmir-mandzic

 

Za portal Faktor je nezvanično potvrđeno da je uzrok nesreće najvjerovatnije velika brzina, koja je, prema kazivanjima očevidaca, bila enormna.

 

Vozilo "BMW" u kojem su bili stradali muškarci se u trenutku nesreće kretalo iz pravca Konjica ka Sarajevu.

 

Vozač je na trenutak izgubio kontrolu nad vozilom, koje je zakačilo ogradu pored autoputa, te je "BMW" bukvalno izletio s ceste i završio na dnu padine kraj ceste.

 

Prilikom uviđaja, koji su pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca obavili pripadnici krim-policije MUP-a SBK nisu pronađeni tragovi kočenja.

 

Po nalogu Tužilaštva SBK, vozilo je nakon izvlačenja zapečaćeno, te će nad njim biti obavljena potrebna vještačenja, kako bi se utvrdila tačna brzina, te tehnička ispravnost vozila.

 

Brojni građani putem društvenih mreža od juče se opraštaju od nastradalih mladića.

 

Kako je objavljeno, danas će u Glavatičevu poslije ikindije biti klanjana dženaza Jakubu-Anelu Neziroviću, zvanog Anči, koji je bio vlasnik istoimenog popularnog kafića u naselju Hrasno.

 

Iza njega su ostali supruga i maloljetni sin.

 

Termini dženaze druge dvojice stradalih bit će poznati naknadno.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL/MD)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 40

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još