Istraga u toku

Ministru Džindiću postavili napravu za snimanje i lociranje ispod automobila, Novalić zatražio KDZ pregled svih službenih vozila

Front12.04.21, 13:41h

Ministru Džindiću postavili napravu za snimanje i lociranje ispod automobila, Novalić zatražio KDZ pregled svih službenih vozila
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uputio je danas hitno dopis Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova - Federalnoj upravi policije, kojim je zatražio da se odmah izvrši KDZ pregled svih službenih vozila koje koriste članovi Vlade Federacije BiH, a s ciljem osiguranja njihove lične sigurnosti

 

Ministar u Vladi Federacije BiH Nermin Džindić je jučer, 11. aprila, obavijestio Federalnu upravu policije da je primjetio na snimci nadzorne kamere postavljene na svojoj porodičnoj kući, nepoznatu NN osobu kako prilazi i kreće se oko njegovog putničkog motornog vozila koje je bilo parkirano u dvorištu.

 

O ovome je odmah obavješten dežurni tužilac, nakon čega je na lice mjesta izašao tim istražitelja, pripadnika KDZ-a, krim. tehnike FUP-e koji su zvršili uviđaj. Tom prilikom je ispod vozila pronađen predmet koji je izuzet s lica mjesta.

 

KDZ pregledom je utvrđeno da se ne radi o eksplozivnim materijama. Nastavljaju se aktivnosti na ovom slučaju – saopćeno je iz Federalne uprave policije.


Kako se nezvanično saznaje, riječ je o napravi za lociranje i snimanje.


Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uputio je danas hitno dopis Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova - Federalnoj upravi policije, kojim je zatražio da se odmah izvrši KDZ pregled svih službenih vozila koje koriste članovi Vlade Federacije BiH, a s ciljem osiguranja njihove lične sigurnosti.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!