Povodom 76. godišnjice početka javnog emitiranja

Obnovljena spomen-ploča za 39 radnika BHRT-a poginulih u proteklom ratu: I dalje neriješeno pitanje RTV takse

Mediji10.04.21, 13:38h

Obnovljena spomen-ploča za 39 radnika BHRT-a poginulih u proteklom ratu: I dalje neriješeno pitanje RTV takse
Političke stranke, osim stalnih pokušaja da ostvare utjecaj na javne servise, nedonošenjem zakona koji bi regulirao ovu oblast dodatno štete medijskom servisu građana Bosne i Hercegovine - saopćio je Samostalni sindikat radnika u BHRT-u

 

 


Povodom 76. godišnjice početka javnog emitiranja u BiH, na inicijativu Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u, obnovljena je spomen-ploča za 39 radnika te medijske kuće koji su poginuli u proteklom ratu.

 


Kako navode u saopćenju za javnost iz Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u, u izradi obnove te spomen-ploče, osim tog sindikata, sudjelovali su menadžment BHRT-a i Sindikalna organizacija BHRT-a.


- Samostalni sindikat radnika u BHRT-u podsjeća javnost da je, nakon 76 godina postojanja i rada Radio-televizije Bosne i Hercegovine, neriješeno pitanje naplate RTV takse. Time se dalje urušava proces kvalitetne produkcije i emitiranja programa i egzistencije radnika. Političke stranke, osim stalnih pokušaja da ostvare utjecaj na javne servise, nedonošenjem zakona koji bi regulirao tu oblast dodatno štete medijskom servisu građana Bosne i Hercegovine - saopćio je Samostalni sindikat radnika u BHRT-u.  


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!