FOTO/ ZAOSTAO U 60-IM GODINAMA PROŠLOG VIJEKA

Tuširaju se hladnom vodom, čak i zimi: Knedla u grlu zastaje kada se uđe u Studentski dom Bjelave u Sarajevu

Nedjeljni magazin10.04.21, 12:25h

Tuširaju se hladnom vodom, čak i zimi: Knedla u grlu zastaje kada se uđe u Studentski dom Bjelave u Sarajevu
Zbog dugogodišnje nebrige, ali i stare kotlovnice koja datira iz šezdesetih godina prošlog vijeka, stotine studenata koji žive na Bjelavama zimi imaju problem sa grijanjem, a još više sa toplom vodom

 

 


Studentsko naselje Bjelave izgrađeno je 1960. godine. Jedno je od dva studentska doma koja postoje na području Kantona Sarajevo. U njima je bilo smješteno oko 1.300 studenata.

 


Zbog pandemije korona virusa i odvijanja online nastave, većina studenata se vratila kućama, pa je broj studenata koji žive u domovima trenutno prepolovljen, piše RSE.


Zbog dugogodišnje nebrige, ali i stare kotlovnice koja datira iz šezdesetih godina prošlog vijeka, stotine studenata koji žive na Bjelavama zimi imaju problem sa grijanjem. Međutim, najveći problem je to što se studenti tuširaju, uglavnom, hladnom vodom i to u zajedničkim kupatilima, koje dijeli oko 50 studenata.

 

studentski-dom-bjelave-2


Za smještaj u studentskom domu Bjelave student izdvaja oko 120 konvertibilnih maraka (oko 60 eura). Ostatak troškova, nešto više od 200 maraka (oko 100 eura), plaća Vlada Kantona Sarajevo, koja je i osnivač Studentskog centra.

 

studentski-dom-bjelave-3


Zbog neisplaćenih računa firmama koje dostavljaju hranu, isporuke su obustavljene, a u menzi imaju hrane za još par dana.

 

Više foografija pogledajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!