Dopis anesteziologa pokrenuo akciju

Nakon upada u KCUS oglasila se Federalna uprava za inspekcijske poslove

Hronika08.04.21, 10:55h

Nakon upada u KCUS oglasila se Federalna uprava za inspekcijske poslove
Po okončanju inspekcijskog nadzora, sveobuhvatan izvještaj o postupanju i nalazima federalnih inspektora s pratećom dokumentacijom će u ostavljenom roku od tri dana biti dostavljen nadležnom Tužilaštvu na dalje postupanje, shodno odredbama Zakona o krivičnom postupku FBiH

 

Povodom informacija o nalazima inspekcijskog nadzora koje su se pojavile na nekim portalima, Federalna uprava za inspekcijske poslove obavještava javnost da iste ne može ni potvrditi niti demantovati, te da nije izvor takvih informacija, saopćeno je.

 

- Napominjemo, federalni zdravstveni inspektori su dana 6.4.2021. godine pokrenuli inspekcijski nadzor na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) po zahtjevu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u okviru postupka provjere navoda elektronskih i pisanih medija u vezi s objavljenim pismima anesteziologa KCUS koja se odnose na korištenje aparata za mehaničku ventilaciju ACM 812A, higijenske uslove, organizaciju medicinskog kadra i uslove i način medicinskog tretmana pacijenata kojima je dijagnosticiran COVID 19 na KCUS-u.

 

Po okončanju inspekcijskog nadzora, sveobuhvatan izvještaj o postupanju i nalazima federalnih inspektora s pratećom dokumentacijom će u ostavljenom roku od tri dana biti dostavljen nadležnom Tužilaštvu na dalje postupanje, shodno odredbama Zakona o krivičnom postupku FBiH.   

 

Kao što smo i ranije naveli, a s obzirom da postupak u ovom predmetu vodi Tužilaštvo, u interesu istrage nismo u mogućnosti davati dalje informacije o postupku i nalazima inspekcijskog nadzora - saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još