MUP KS traga za izvršiocima

Oružana pljačka na Ilidži: Razbojnici upali u poslovnicu BH Pošte, uposlenik povrijeđen

Hronika06.04.21, 11:00h

Oružana pljačka na Ilidži: Razbojnici upali u poslovnicu BH Pošte, uposlenik povrijeđen
Maskirane NN osobe su uz prijetnju pištoljem i nožem, otuđile određenu sumu novca, nanijevši uposleniku povrede upotrebom fizičke snage i oštrim predmetom, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu

 

Dvije, zasada, nepoznate osobe opljačkale su poslovnicu JP "BH Pošta" na Ilidži, nanijevši pritom povrede uposleniku te poslovnice.

 

Naime, Četvrta policijska uprava (PU) je u ponedjeljak u 15.50 sati obaviještena da su u ulici Hifzi Bjelevca, općina Ilidža, dvije NN osobe izvršile krivično djelo razbojništva nad uposlenikom u poslovnici JP “BH Pošta”.

 

Maskirane NN osobe su uz prijetnju pištoljem i nožem, otuđile određenu sumu novca, nanijevši uposleniku povrede upotrebom fizičke snage i oštrim predmetom, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS).

 

Kako se u saopćenju navodi, povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC-u u Sarajevu.

 

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju spomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca, navodi se u saopćenju.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!