Dobio niz uvreda i prijetnji

Ništa od blokade Sarajeva: Musić otkazao proteste zakazane za 7. april, evo zbog čega!

Front06.04.21, 09:23h

Ništa od blokade Sarajeva: Musić otkazao proteste zakazane za 7. april, evo zbog čega!
Javljaju mi se članovi nekakvog vehabijskog pokreta, sve sam sačuvao, koji mi pišu: “Dabogda te Bog ubio, amin” i slično

 

 

Nakon što je Sarajlija Kenan Musić, direktor Omladinskog film festivala Sarajevo i predsjednik Udruženja mladih umjetnika BiH, prekjuče jasno i glasno istupio u javnost i poručio da je ponašanje menadžmenta KCUS-a nedopustivo te da će članovi Građanske incijative za BiH izaći na ulice ukoliko se problem ove medicinske ustanove ne počne rješavati, dobio je niz uvreda i prijetnji.

 

Tužilaštvo je ušlo na KCUS. Vjerujem da neće sebi smjeti dozvoliti da se ovo zataška sa strane ili da se smiri. To je naš jedini uvjet bio. Danas sam bio u Krim policiji, bio sam u Centru, sutra ujutru idem u FUP i niko iz policije se prema meni ne odnosi kao prema nekome kako me Stav, Faktor ili Mursel Filip Begović, protjerani novinar iz Hrvatske, predstavlja – rekao je juče Musić.

 

Poručuje da će danas podnijeti krivične prijave.

 

– FUP me zvao da dođem da obavimo razgovor zbog tih natpisa. I otići ću. A sada po dobrom starom receptu će krenuti na poslovanje OFF-a, kojeg sam preuzeo prije nekoliko godina. Ali neću dozvoliti apsolutno da me uvlače u to. Bez ikakvog ramišljanja, rekao sam što sam imao, protesta nema u srijedu. Ovo što će 6. jula biti nema apsolutno nikakve veze sa mnom. Policija je obaviještena i ja nemam nikakvu odgovornost. A neki su imali saznanja da bi u srijedu neko mogao praviti nemire. Tako da, i da nije ovo danas Tužilaštvo uradilo, vjerovatno bi otkazali to u srijedu – kaže Musić.

 

Dodao je da je njemu kao i njegovim kolegama zdravlje i sigurnost na prvom mjestu.

 

– Priča se okrenula u jednom totalno drugom smjeru, totalno se radi dezinformisanje javnosti. Samo nekoliko vas medija je nazvalo da čuju drugu stranu. Mi smo uspjeli u namjeri. Javljaju mi se članovi nekakvog vehabijskog pokreta, sve sam sačuvao, koji mi pišu: “Dabogda te Bog ubio, amin” i slično.

 

Ne rade to oni sami od sebe. I prije sam kritikovao sve što mi se ne sviđa i što niko tada nije ništa pisao. Samo zato što Stav i Faktor nisu tada pridodavali tome pažnje. Na sudu ćemo tražiti za ono za šta su nas jučer optužili, a to je da ćemo paliti Sarajevo. Faktor i Stav će platiti odšetu za narušavanje imena i ugleda i mene i Festivala jer oni su ti koji su preokrenuli ovu priču i napravili takav sigurnosni haos u Kantonu Sarajevo da sam ja danas morao po policijskim upravama po čitavom gradu ići i davati informacije i pravdati šta oni pišu. To je strašno – zaključio je Musić.

 

VEZANI TEKST: Sprema se blokada Sarajeva: Imate rok do utorka, menadžment KCUS-a mora biti smijenjen!

 

(Pressmedia.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 64

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još