Uznemirujuće poruke

Bh. youtuberka i kćerka Predraga Pašića pitala šta se dešava na KCUS-u, svjedočanstva su jeziva

Hronika04.04.21, 10:40h

Bh. youtuberka i kćerka Predraga Pašića pitala šta se dešava na KCUS-u, svjedočanstva su jeziva
Za smrt rođaka smo saznali navečer, a on je umro u ranim jutarnjim satima, a kada smo zvali oko 12 sati rekli su da je stanje stabilno, što znači da sve rade samo da skinu sa dnevnog reda, napisala je jedna od korisnica Instagrama

 

 

Stanje na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i pismo koje su ljekari anesteziolozi prije nekoliko dana uputili direktorici Sebiji Izetbegović i upravi, skrećući pažnju na respiratore koje je uvezla “Srebrena malina”, i dalje uznemiravaju javnost. Naime, ljekari su u pismu kazali da “malina respiratori” nisu za teške pacijente oboljele od covid-19, da sami mijenjaju modove rada te da ugrožavaju živote ljudi.

 

Poznata bh. youtuberka i kćerka nogometne legende Predraga Pašića, Dunja Tatomirović, na svom Instragram profilu Slatko od dunje podijelila je svjedočanstva ljudi i njhova iskustva sa KCUS-a. Ono što su napisali je u najmanju ruku uznemirujuće.

 

“Dunja, inače se ne javljam na ovakve stvari, ali priča je u Sarajevu da onaj ko ode na Klinički, sa njega ne izađe živ. Imala sam smrti slučaj u porodici nedavno, žena je legla na Klinički i poslije toga nismo imali nikakvu informaciju o njoj više, nešto malo što bismo uspjeli čuti, govorili su da je stabilno, dok jednog dana nisu javili da je preminula. Najgore od svega je što su izgubili kontakt telefone od njenih kćerki, te su poslali policinju na vrata da im saopšti tu vijest (srećom kćerka nije bila kući, bila je kod sestre u izolaciji pa su komšije dale broj telefona). I dalje ne umanjuje činjenicu kakav bi to šok bio, da ti policija dođe na vrata saopštiti takvu vijest”, navodi jedna pratiteljica.

 

kcus-ispovijesti-1

 

 

Druga opisuje iskustvo svojih majke i rođaka.

 

“Prvo je moja majka bila na Podhrastovima i njeno iskustvo je bilo okej, ali hvala Bogu nije bila ozbiljnija slika, kasnije je moj rođak bio na podhrastovima pa zatim na NIV-u pa je prebačen u resporatorni centar- Kada je riječ o odjelu gdje je NIVi Respiratornom centru, tu je blago rečeno užas. Ne za se ko pije a ko plaća, kada zovete jave vam se iz 487. pokušaja, i svaki put kažu jedno te isto. Za smrt rođaka smo saznali navečer, a on je umro u ranim jutarnjim satima, a kada smo zvali oko 12 sati rekli su da je stanje stabilno, što znači da sve rade samo da skinu sa dnevnog reda”, napisala je jedna od korisnica Instagrama.

 

kcus-ispovijest-2

 

kcus-ispovijest-3

 

ispovijest-kcus-6

 

ispovijest-7-kcus

 

Ostale ispovijesti možete čitati OVDJE.

 

 

(Raport.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 76

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još