'Preživljavanje' na budžetskim jaslama

Samo nek' je iz familije: Turković za sekretara ministarstva postavila sestrića Alije Izetbegovića

Front03.04.21, 10:13h

Samo nek' je iz familije: Turković za sekretara ministarstva postavila sestrića Alije Izetbegovića
Turković je prvo sina Alija, koji je do tada radio u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji, urgentno prebacila u Ambasadu BiH u Kataru, a onda je pokušala i zloupotrijebiti svoj javni položaj da bi isposlovala da njena kćerka Semra bude primljena u Kancelariju za borbu protiv terorizma pri UN u Njujorku

 

Ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković postavila je Bakira Sadovića, sestrića Alije Izetbegovića, za vršioca dužnosti sekretara ovog ministarstva, te još jednom pokazala kako prednost ima stranački kadar SDA, a posebno oni koji su bliski ili u srodstvu sa nekim iz vrha ove partije.

 

Dobro obaviješteni izvori u Vijeću ministara za Glas Srpske su istakli da je Turković Sadovića premjestila iz Odsjeka za mir i bezbjednost pri Sektoru za multilateralne odnose na novo radno mjesto, čime će Izetbegovićev sestrić postati “desna ruka” ministra.

 

bakir-sadovic

Bakir Sadović

 

Izvori navode i da ovako nepotističko ponašanje Turković, ali i Bakira i porodice Izetbegović, nisu od jučer, te navode kako su njih dvoje u prethodnom periodu svojski potrudili da dobro i o trošku države uhljebe svoju bližu, ali i daljnu rodbinu.

 

Turković je prvo sina Alija, koji je do tada radio u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji, urgentno prebacila u Ambasadu BiH u Kataru, a onda je pokušala i zloupotrijebiti svoj javni položaj da bi isposlovala da njena kćerka Semra bude primljena u Kancelariju za borbu protiv terorizma pri UN u Njujorku.

 

– Turković je očigledno željela da krene stopama lidera SDA Bakira Izetbegovića, čija gotovo sva bliža i daljna rodbina 'preživljava' na budžetskim jaslama, a oni koji nisu zaposleni u javnim institucijama ili organima vlasti, kroz svoje privatne kompanije primaju milione KM budžetskog novca – piše Glas Srpske.

 

(Raport.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 129

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još