Bio jedan od najbližih saradnika Željka Komšića

Raskol u Demokratskoj fronti: Šut karta samozvanom Maršalu iz Cazina Ekremu Prošiću

Front02.04.21, 09:10h

Raskol u Demokratskoj fronti: Šut karta samozvanom Maršalu iz Cazina Ekremu Prošiću
Kako piše lokalni portal cazin.net, Prošić je isključen, jer se protivio ulasku u vlast sa aktuelnom većinom

 

Ekrem Prošić, aktuelni zastupnik u Skupštini USK i jedan od osnivača i nekadašnjih najbližih saradnika Željka Komšića, predsjednika Demokratske fronte, kako smo saznali isključen je iz ove stranke.

 

Portal Cazin.net je u posjedu odluke o isključenju, koja je napravljena juče u Centrali stranke u Sarajevu.

 

Kako stoji u odluci, Prošić, koji je bio i kandidat ove stranke na zadnjim lokalnim izborima za gradinačelnika Cazina, isključen je sa 24 glasa ZA, jedan PROTIV, dva SUZDRŽANA i jedan NEIZJAŠNJEN, a kako se navodi zbog kršenja Statuta ove Stranke.

 

Kako piše lokalni portal cazin.net, Prošić je isključen, jer se protivio ulasku u vlast sa aktuelnom većinom, dok je drugi zastupnik DF-a u USK Amir Murić, pristao da podrži novu većinu, a zauzvrat želi poziciju direktora Doma zdravlja Cazin, kao i ministra zdravstva u novoj Vladi USK, na koju želi da predloži, svoga bliskog kadra, koji je nekada bio na poziciji direktora Doma zdravlja Cazin ispred druge stranke.

 

Sva ova dešavanja su prouzrokovala raskol u ovoj stranci, a prema odluci o isključenju Prošića, evidentno je da ulazak u vlast na USK podržava i Centrala DF iz Sarajeva.

 

ekrem-prosic-iskljucenje

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još