Ivana Marić nakon imenovanja na novu funkciju

Hvala na muštuluku! Ne radi se o 'uhljebljenju', veliki sam zaljubljenik u pozorište... Hadžihafizbegović mi je poslao šaljivu poruku

Kultura01.04.21, 19:08h

Hvala na muštuluku! Ne radi se o 'uhljebljenju', veliki sam zaljubljenik u pozorište... Hadžihafizbegović mi je poslao šaljivu poruku
Ne radi se ni o kakvoj utješnoj nagradi niti o mom “uhljebljavanju”, jer meni ne treba ni jedno ni drugo, napisala je Marić

 

Ivana Marić imenovana je na poziciju v.d. predsjednice Nadzornog odbora Kamernog teatra 55. Na Facebooku se zahvalila medijima na toj informaciji, jer još nije, kako kaže, dobila zvaničnu potvrdu o imenovanju. Pojasnila je da je na ovu poziciju nisu kandidovale stranke četvorke, nego Damir Marjanović.

 

"Želim se zahvaliti Faktoru na muštuluku. Dobila sam informaciju da je Vlada KS potvrdila moj izbor za predsjednicu NO Kamenog teatra ali još uvijek nisam dobila zvaničnu potvrdu pa zbog toga to nisam ni spominjala", napisala je Marić danas u svom obraćanju na Facebooku.

 

“Damir je moj dugogodišnji prijatelj koji mi je ovo ponudio znajući koliki sam zaljubljenik i promotor pozorišta, a posebno Kamernog teatra. Dakle, ne radi se ni o kakvoj utješnoj nagradi niti o mom “uhljebljavanju”, jer meni ne treba ni jedno ni drugo”, napisala je Marić.

 

Dodala je i da je iskustvo sa kandidaturom za dogradonačelnicu Sarajeva i sve što se dešavalo oko toga, za nju bilo neprocjenjivo.

 

“Na kraju je sve ispalo baš onako kako treba. Pored toga, ja imam posao od kojeg jako lijepo živim pa sam stoga Damiru odmah rekla da ću honorar koji budem dobijala za tu poziciju uplaćivati u humanitarne svrhe. Prvi honorar ću odmah uplatiti za tri sestre iz Bihaća, koje su žrtve nasilja u porodici i kojima će taj novac mnogo više značiti”, govori Marić.

 

Kaže da je funkciju predsjednice NO Kamernog teatra prihvatila bez razmišljanja te da će joj biti čast i zadovoljstvo da da mali doprinos daljnjim uspjesima Kamernog teatra.

 

“Radujem se saradnji s ostalim članovima uprave i uposlenicima, a posebno s glumačkim velikanom, Emirom Hadžihafizbegovićem, direktorom Kamernog teatra. On mi je na imenovanju čestitao šaljivom porukom: “Iznad Tešnja zora sviće, dobrodošla predsjednice.”

 

Sretna sam što je Vlada Kantona Sarajevo mojim imenovanjem potvrdila da u Sarajevu ima dovoljno ljudi koji ne nasjedaju na SDA spinove i koji se ne povlače pred njihovim napadima i prijetnjama.

 

Uglavnom, ako želite promovirati neku funkciju samo mene kandidujte za nju i to će automatski postati najvažnija i nabolje plaćena funkcija u državi. Pratite me za dodatne hajke”, napisala je Ivana Marić.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 119

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još