Čeka se jedini kandidat za gradonačelnika Sarajeva

Anja Margetić i Haris Bašić stigli na sjednicu, Bogića Bogićevića nema: Evo šta ako ne dođe

Front26.03.21, 14:22h

Anja Margetić i Haris Bašić stigli na sjednicu, Bogića Bogićevića nema: Evo šta ako ne dođe
Vijećnici će se pozvati na član 12, stav 6 koji definira izbor gradonačelnika. "Neposredno nakon izbora izabrani se treba izjasniti da li prihvata izbor. Ukoliko odbije, ponovit će se izbor"

 

Bogić Bogićević i dalje ostaje jedini kandidat za gradonačelnika glavnog grada Bosne i Hercegovine. Bogićević je odustao od kandidature, ali nema pismenog otpravka takve odluke. Skoro svi se nadaju da će Bogićević promijeniti mišljenje i da će ga podrška građana opredijeliti da ipak prihvati tu dužnost.

 

Na sjednicu vijeća stigli su kandidati za dogradonačelnika Sarajeva Haris Bašić i Anja Margetić. Bogićevića nema na sjednici, a kako je rečeno za agenciju Patria nikome se nije javljao.

 

Vijećnici će se pozvati na član 12, stav 6 koji definira izbor gradonačelnika. "Neposredno nakon izbora izabrani se treba izjasniti da li prihvata izbor. Ukoliko odbije, ponovit će se izbor".

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još