Poruka protivnicima epidemioloških mjera

Zdravstveni radnici uoči protesta zbog lockdowna: Dođite da volontirate u bolnicu! Trebaju nam higijeničari, nosači...

Hronika22.03.21, 09:09h

Zdravstveni radnici uoči protesta zbog lockdowna: Dođite da volontirate u bolnicu! Trebaju nam higijeničari, nosači...
Često smo bili u iskušenju da u mantilima dođemo protestovati pred vašim objektima u kojima su kršene mjere (žurke u kafićima, gosti bez maski, nedržanje distance i sl.), ali nismo imali vremena jer smo radili, morali smo spasavati živote, poručuju zdravstveni radnici Covid odjeljenja banjalučkog UKC-a

 

 

Zdravstveni radnici COVID odjeljenja UKC RS razočarani su najavom protesta, planiranih za danas u 12 časova, povodom najnovijih mjera republičkog štaba za vanredne situacije.

 

“Mi smatramo da su te mjere opravdane, a iste se primjenjuju u svim zemljama u regionu. Zdravstveni sistem je na ivici pucanja i ako svi zajedno ne budemo poštovali mjere nećemo imati više mjesta u bolnicama za prijem novih pacijenata”, navode oni

 

U proteklom periodu ste imali dovoljno vremena da uredite svoju djelatnost u okviru epidemioloških mjera, dodaju, te ne bi bilo potrebe za restriktivnijim mjerama.

 

“Često smo bili u iskušenju da u mantilima dođemo protestovati pred vašim objektima u kojima su kršene mjere (žurke u kafićima, gosti bez maski, nedržanje distance i sl.), ali nismo imali vremena jer smo radili, morali smo spasavati živote. Pozivamo vas da se umjesto planiranog okupljanja sutra u 12 sati pridružite nama i pomognete u zbrinjavanju sve većeg broja pacijenata oboljelih od COVID 19. Skrećemo vam pažnju da bi okupljanje bilo kršenje još jedne mjere, a to je zabrana okupljanja koja je na snazi u Banjoj Luci”, navode oni.

 

Dođite na Paprikovac jer ima posla za higijeničare, nosače, radnike na dezinfekciji prostora i druge volontere, kažu.

 

“Budite strpljivi kako bi opet svi zajedno mogli da uživamo u kafi, piću i razgovoru”, zaključili stoji u pismu koje potpisuju radnici COVID odjeljenja.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!