Pobijedio Ognjen Stojanović

Zajedno kroz cilj: Gradonačelnik Mario Kordić i vijećnica Boška Ćavar istrčali mostarski polumaraton

Sport20.03.21, 16:11h

Zajedno kroz cilj: Gradonačelnik Mario Kordić i vijećnica Boška Ćavar istrčali mostarski polumaraton
Ovakva utka znači jako puno za promociju turizma našeg grada, pogotovo u ovoj godini opterećenoj pandemijom koronavirusom, kazao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić

 

Ognjen Stojanović iz Srbije pobjednik je mostarskog polumaratona, poznatog i kao polumaraton mostova, na kojem je sudjelovalo više stotina trkača iz desetak zemlja.

 

Stojanović je pobijedio s rezultatom 1:08,25 ispred sunarodnjaka Milana Mitrovića (1:08,48) i Ivana Dračara (1:10,00) iz Hrvatske, kazao je Feni predsjednik Udruge "Kinezis" Franjo Lovrić.

 

U ženskoj konkurenciji slavila je Ana Štefulj iz Hrvatske s rezultatom 1:15,14 ispred Olivere Jevtić iz Srbije (1:21,05) i Zoe Hamel iz Estonije (1:24,02).

 

Trčalo se cijelim gradom, a trkači duž rute prelaze sedam gradskih mostova i rijeku Neretvu sedam puta. Pored toga, ruta polumaratona prolazi pored prirodnih i kulturnih znamenitosti grada čime se u svijet šalje najljepša turistička razglednica Grada na Neretvi.  

 

Pored polumaratonske trke održana je i humanitarna utrka građana na dionici dugoj četiri kilometra za Udrugu "Novi pogled" za žene oboljele od raka dojke i ostalih malignih oboljenja, te dječja utrka u dužini od jednog kilometra.

 

- Ovakva utka znači jako puno za promociju turizma našeg grada, pogotovo u ovoj godini opterećenoj pandemijom koronavirusom - kazao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić koji je i sam istrčao humanitarnu utrku, dodavši kako je Mostar poseban i jedinstven grad iz kojega se danas šalje jedna lijepa poruka cijeloj našoj državi.

 

Mostarski polumaraton središnji je događaj 'Mostar Run Weekenda' kojega je i ove godine organizira Udruga "Kinezis".

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!