Internet-jurišnik iz Zavidovića sa adresom u Luksemburgu

Elmedin Konaković i Ivana Marić zbog prijetnji saslušani u Tužilaštvu BiH: Ko je Jasmin Mulahusić, jedan od najpoznatijih botova?

Front17.03.21, 14:38h

Elmedin Konaković i Ivana Marić zbog prijetnji saslušani u Tužilaštvu BiH: Ko je Jasmin Mulahusić, jedan od najpoznatijih botova?
Osim saslušanja svjedoka, Avaz saznaje da će Tužilaštvo tražiti putem međunarodno pravne pomoći od Luksemburga da se Mulahusiću obavi pretres stana i opreme koju koristi

 


Tužilaštvo BiH užurbano radi na istrazi protiv Jasmina Mulahusića, jednog od najpoznatijih SDA botova na društvenim mrežama, koji otvoreno vrijeđa i napada političke oponente režima Bakira Izetbegovića i bliskog saradnika Osmana Mehmedagića Osmice, direktora OSA-e, piše Avaz.


Internet-jurišnik rodom iz Zavidovića

 

Ovaj internet-jurišnik rodom iz Zavidovića, koji živi u Luksemburgu, poznat je po otvorenim napadima i montažama protiv brojnih političara, poput Elmedina Konakovića, Fahrudina Radončića, lidera NiP-a i SBB-a, do Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke, ali i brojnih drugih političara i novinara.

 

Mulahusić je poznat po kreiranju fotomontaža i videa u kojima diskreditira novinare i sve političare koji ne odgovaraju – SDA, piše Avaz.

 

Otvoreno staje na stranu direktora OSA-e Osmana Mehmedagića, a kako saznaje Avaz, otvorio je na desetine lažnih profila u kojima otvoreno prijeti novinarima, među kojima se skoro svakodnevno nalazi ime i Senada Hadžifejzovića, ali i brojnih drugih novinara.

 

Pod istragom Tužilaštva je zbog krivičnog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti. Osim Mulahusića, Tužilaštvo provjerava i sve druge osobe koje na društvenim mrežama, a povezane su s njim, javno vrijeđaju i napadaju novinare.

 

Kako je Avaz nedavno i objavio, već je iskaze dalo na desetine svjedoka. Mahom novinara i vlasnika medijskih kuća i urednika. Među njima je što nam je prekjučer potvrdio i vlasnik Face televizije Senad Hadžifejzović ali i, kako saznaje Avaz, lider NIP-a Elmedin Konaković.

 

Krivična djela

 

On je prije nekoliko dana saslušan u Tužilaštvu. Iskaz je dala i rediteljka Nejra Latić Hulusić. Danas je pak u Tužilaštvu bila Ivana Marić, koja je već mjesecima na udaru SDA botova, pogotovo Mulahusića. Iskaz je dao i ljekar Dragan Stevanović.

 

Osim saslušanja svjedoka, Avaz saznaje da će Tužilaštvo tražiti putem međunarodno pravne pomoći od Luksemburga da se Mulahusiću obavi pretres stana i opreme koju koristi. Tu će se otkriti ko su nalogodavci naručenih napada na novinare i političare koji nisu po mjeri SDA i vrh ove stranke, piše Avaz.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 125

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još