Američki predsjednik u razgovoru za ABC News

Biden sugerisao da Amerikanci koji se ne žele vakcinisati nisu patriote: 'Ne razumijem ovu vrstu mačo razmetanja'

Front17.03.21, 14:12h

Biden sugerisao da Amerikanci koji se ne žele vakcinisati nisu patriote: 'Ne razumijem ovu vrstu mačo razmetanja'
Biden je naglasio da su tri vakcine odobrene za upotrebu u Sjedinjenim Državama sigurna i od suštinske važnosti za prolazak zemlje od pandemije

 

Američki predsjednik Joe Biden sugerisao je da neki Amerikanci koji se ne žele vakcinisati protiv koronavirusa nisu patriotski orijentisani.

 

U razgovoru za ABC News u intervjuu koji je emitovan u srijedu, Biden je rekao da se nadao kako će izvući politiku iz nacionalne kampanje vakcinacije i da je iznenađen što se neki ne žele vakcinisati, javlja AP.

 

- Jednostavno ne razumijem ovu vrstu mačo razmetanja oko vakcina. Čuo sam ih da govore 'Imam pravo kao Amerikanac, imam svoju slobodu da to ne radim. Zašto ne budete patriote i zaštitite druge ljude? - kazao je Biden.

 

Biden je naglasio da su tri vakcine odobrene za upotrebu u Sjedinjenim Državama sigurna i od suštinske važnosti za prolazak zemlje od pandemije. Primijetio je da je najveća promjena u njegovom životu od cijepljenja na TV-u u decembru bila: "Sad mogu zagrliti svoje unuke."

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!