IVANA MARIĆ NAKON ŠPEKULACIJA O GRADONAČELNIKU SARAJEVA

Sjašite više, dosta je 'spaljivaja na lomači'! Ako će Četvorka pasti na jednom SDA-spinu, neka preispita koaliciju na vrijeme!

Front14.03.21, 17:15h

Sjašite više, dosta je 'spaljivaja na lomači'! Ako će Četvorka pasti na jednom SDA-spinu, neka preispita koaliciju na vrijeme!
"Ako će Četvorka pasti na jednom SDA-spinu, onda bi trebali preispitati koaliciju na vrijeme, pošto će SDA sigurno nastaviti s ovakvim i još nižim udarcima"

 

 


Nakon što je Irfan Čengić, koordinator ispred SDP-a i stranaka Četvorke za izbor Gradskog vijeća i gradonačelnika Sarajeva, sinoć objavio da je izbor Bogića Bogićevića upitan zbog mogućih (skrivenih) akrobacija trenutnog gradonačelnika Abdulaha Skake, ali i kandidature Ivane Marić za dogradonačelnicu, izazvanu burnim reakcijama posljednjih dana, Marić se oglasila na svom Facebook profilu.


U osvrtu na Čengićeve tvrdnje i pretpostavke, Ivana Marić poručila je sljedeće:

 

- Nakon višednevne brutalne hajke na mene, sasvim je jasno da se ne radi samo o meni i eventualnoj kandidaturi za dogradonačelnicu već o načelnom "spaljivanju na lomači", kako bi time pokazali šta će se desiti svima onima koji se usude kritikovati vladajuću (e)litu. Sjašite više svi zajedno i uhvatite se rješavanja konkretnih problema zbog kojih svaki dan gubimo desetine života.


Ne vidim razlog zašto bi "potencijalna kandidatura potencijalne kandidatkinje" mogla i na koji način ugroziti izbor Bogičevića (SDP) za gradonačelnika i J. Ademovića (NiP) za predsjedavajućeg GV? Posebno imajući u vidu da Četvorka ima 18 vijećnika, a za izbor je potrebno 15 ruku.


Ako će Četvorka pasti na jednom SDA-spinu, onda bi trebali preispitati koaliciju na vrijeme, pošto će SDA sigurno nastaviti s ovakvim i još nižim udarcima.


Nipošto ne želim da ugrozim ni Četvorku ni Bogića. Nijedna funkcija nije vrijedna toga. Opstanak Četvorke je mnogo važniji od moje kandidature. To su ljudi za koje sam se zalagala jer vjerujem da su bolji od ovih koji su spremi na javni linč svakoga ko ih ugrožava, samo da bi ostali na vlasti i da bi mogli sakriti svoj kriminal.


Za razliku od Irfana Čengića, ja vjerujem da je Četvorka mnogo jača od toga, a to su do sada i pokazali, kao i da je mudrija od Skake i njegovog "završavanja" funkcija.


Nakon ovakve priče, čovjek se zapita da li je Srdić jedini potureni "igrač SDA", kako se špekuliše, ili takvih ima još u drugim strankama i šta je to što njima zaista smeta - pita se Ivana Marić u svom komentaru na FB.

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 162

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još