PROZVAO BH. VLASTI

Hadžikadić stao u privrednike BiH: 'Dozvolite im da kupe vakcine i zaštite radnike, kad već vi ne radite svoj posao!'

Front13.03.21, 12:13h

Hadžikadić stao u privrednike BiH: 'Dozvolite im da kupe vakcine i zaštite radnike, kad već vi ne radite svoj posao!'
Saopćenje prof.dr. Mirsada Hadžikadića, predsjednika Platforme za progres, o podršci inicijativi koju je pokrenuo jedan od bh. privrednika

 


Podržavam inicijativu direktora jedne od bh. kompanija da se zainteresovanim privrednicima omogući uvoz vakcina za potrebe vakcinisanja uposlenih, ali i lokalne zajednice, poručuje prof.dr. Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres


Privrednici još jednom pokazuju da su spremni pomoći državi u rješavanju problema za koje trenutni akteri u vlasti ne pokazuju dovoljno interesa ni sposobnosti, dok ekonomija i građani trpe.


Vlast treba da se stidi činjenice da oni koji u ekonomskom smislu najviše doprinose razvoju lokalnih zajednica i države i pored brojnih prepreka za razvoj privatnog biznisa, nalaze način da građanima obezbijede uživanje njihovih osnovnih prava, kao što su pravo na život i zdravlje. Privrednici ponovo čekaju na odgovor države koja je zahvalna na doniranim vakcinama, dok ne radi dovoljno da sama obezbijedi zaštitu za svoje građane.


Pozivam nadležne na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine da hitno izdaju potrebne dozvole privrednicima koji se pridruže ovoj inicijativi i da obezbijede uslove za vakcinisanje većeg broja građana, kao i nadzor nad samim procesom od strane ovlaštenih zdravstvenih institucija.


Vlasti moraju dozvoliti privrednicima da zaštite svoje uposlenike i biznise i, kada već oni ne rade svoj posao, da zaštite i građane - navodi se u saopštenju predsjednika Platforme za progres.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još