ZBOG TEŠKE SITUACIJE U KANTONU SARAJEVO

Vanredno obraćanje premijera Forte: Od sutra djeca ne idu u škole! Zatvaraju se i fakulteti... Uvodi li se novi lockdown?!

Front11.03.21, 15:33h

Vanredno obraćanje premijera Forte: Od sutra djeca ne idu u škole! Zatvaraju se i fakulteti... Uvodi li se novi lockdown?!
Obraćanje javnosti premijera Kantona Sarajevo Edina Forte povodom aktuelne problematike u vezi sa epidemiološkom situacijom

 

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto obratio se javnosti povodom aktuelne problematike u vezi sa epidemiološkom situacijom u ovom kantonu. Jedna od odluka koje je Vlada KS hitno donijela je i obustava nastava u svim školama i prelazak na online sistem.

 

- U Kantonu Sarajevo od sutra djeca ne idu u škole. Ovo se odnosi na osnovne i srednje škole, te sve fakultete. Jedini izuzetak u obrazovnom sistemu su posebne škole za djecu sa posebnim potrebama, vrtići još uvijek rade - rekao je Forto u vanrednom obraćanju.


Dodao je i da će Vlada KS razmotriti mjere koje je predložio Krizni štab, ali da je sjednica još uvijek u toku te da u ovom trenutku ne zna koje će odluke donijeti.


- O svemu tome na vrijeme ćemo izvijestiti javnost... Ono što je sada najvažnijie jeste da od sutra sve škole idu na online nastavu.

 

- Raspravljali smo i o činjenici da je već danima Federalni krizni štab zasjedao, i po informacijama koje imamo iako nisu zvanične, oni su preporučili strožije mjere za cijelo područje Federacije BiH. Međutim, Federalna vlada nije donijela nikakve mjere i želim pitati Federalnu vladu, premijera Novalića, ministra zdravstva Mandića - koje mjere vam je vaš Krizni štab preporučio, a koje ste vi donijeli i iz kog razloga ne slušate struku koja sjedi u vašoj vladi – naveo je Forto u online obraćanju.

 

Sa novim informacijama Vlade Kantona Sarajevo ćemo blagovremeno izaći u javnost - rekao je premijer Edin Forto.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 101

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još