Pljačkali pumpe i tržne centre, krali vozila

Pritvoren posljednji član bande pljačkaša: Vlasnik autootpada kod Semizovca predao se policiji

Hronika11.03.21, 08:25h

Pritvoren posljednji član bande pljačkaša: Vlasnik autootpada kod Semizovca predao se policiji
Enes Džinović odlučio se predati kad je čuo sve činjenice te za šta ga policija tereti

 

 

Enes Džinović, posljednji član grupe koja je prošle srijede uhapšena, a koja se tereti da je na području Srednjobosanskog i drugih kantona izvršila više krivičnih djela protiv imovine te udruživanja radi činjenja krivičnih djela, predao se policiji te mu je Kantonalni sud u Novom Travniku odredio jednomjesečni pritvor.

 

Odmah nakon hapšenja doveden je u Kantonalno tužilaštvo u Travniku.

 

Raspisana potjernica

 

Kako Avaz neslužbeno saznaje, Džinović je vlasnik autootpada u okolini Semizovca, a policiji se odlučio predati kad je čuo sve činjenice te za šta ga policija tereti, odnosno koje dokaze ima.

 

Rezultat je to telefonskog razgovora policije i osobe bliske Džinoviću, za kojim je, nakon hapšenja ostalih, bila raspisana potjernica.

 

Podsjetimo, pritvor je određen i šestorici osumnjičenih koji su uhapšeni. To su Kakanjci Elvir Dragović i Nevzudin Hrustić, te Sarajlije Almir i Admir Šiljević, Almedin Ćato te Marko Ivanković.

 

Terete se da su na području Srednjobosanskog kantona, ali i drugih kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine i Distrikta Brčko BiH izvršili više krivičnih djela protiv imovine i krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela.

 

Krali vozila

 

Osumnjičeni su, kao grupa, tokom 2020. godine na prostoru Srednjobosanskog kantona izvršili 14 napada na benzinske pumpe i tržne centre, usljed čega su otuđili novac u iznosu od oko 200.000 KM i veliku količinu robe. Također su ukrali najmanje 14 vozila, koja su koristili pri izvršenju krivičnih djela.

 

Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona je u proteklom periodu, u saradnji s Federalnom upravom policije Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova SBK, provodilo istražne radnje i određene posebne istražne radnje naređene iz Općinskog suda Kiseljak na otkrivanju izvršilaca više krivičnih djela protiv imovine i krivičnog djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela na području SBK i drugih kantona u FBiH.

 

Ključnu ulogu odigrao je upravo MUP SBK, koji je našao način kako djela povezati s osobama, nakon čega su se uključili FUP i drugi kantonalni MUP-ovi.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!