Šta bi Bosanci i Hercegovci bez njega

Zbog politike zanemario ginekologiju: Halid Genjac danas slavi rođendan, 25. po redu koji dočekuje kao parlamentarac

Front08.03.21, 16:39h

Zbog politike zanemario ginekologiju: Halid Genjac danas slavi rođendan, 25. po redu koji dočekuje kao parlamentarac
Genjac je u dugih 25 godina parlamentarne karijere čak naučio napamet i tekst zakletve koja se polaže prilikom preuzimanja mandata. Dok svi zastupnici čitaju tekst zakletve, Genjac je prkosno i ponosno izgovara iz glave

 

Vječiti parlamentaraca Stranke demokratske akcije (SDA) Halid Genjac danas je napunio 63 godine života. Rođendan je dočekao u zdravlju i veselju kao državni parlamentarac, isto kao što je dočekao i proteklih 25 rođendana, piše PRESS.

 

Ginekolog s radnim iskustvom profesionalnog parlamentarca Halid Genjac rođen je 8. marta 1958. godine u Visokom. Politikom se počeo baviti davne 1996. godine kada je osvojio prvi mandat u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

 

Od ulaska u politiku ginekologiju je u potpunosti zanemario i posvetio se ugodnom parlamentarnom životu. Zgradu Parlamentarne skupštine BiH, s kojom je izgleda emotivno srastao, nakratko je napustio u periodu od 2000. do 2002. godine kada je obnašao dužnost vršitelja člana Predsjedništva BiH.

 

Ostatak svoje 25-godišnje profesionalne karijere proveo je u suštini na dva sprata: II i III spratu Parlamentarne skupštine BiH, ovisno o mandatu. Kada preko SDA dobije mandat u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH onda uglavnom obitava II spratom Parlamentarne skupštine BiH, odnosno III spratom Parlamentarne skupštine BiH kada dobije mandat u Domu naroda PSBiH.

 

Genjac je u dugih 25 godina parlamentarne karijere čak naučio napamet i tekst zakletve koja se polaže prilikom preuzimanja mandata. Dok svi zastupnici čitaju tekst zakletve, Genjac je prkosno i ponosno izgovara iz glave.

 

Još uvijek niko nije napravio ozbiljnu analizu koliko je tačno budžetskog novca uplaćeno na račun Halida Genjca u proteklih 25. godina, a poznato je da je u prosjeku primao mjesečnu plaću u iznosu od oko 5.000 KM.

 

Slavljenik Genjac u međuvremenu je postao i investitor pa je prošle godine uložio pozamašna sredstva u izgradnju kuće u Sarajevu.

 

(Pressmedia.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 86

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još