FOTO/ Hrabri Fahrudin Mešeljević u ispovijesti

Kako sam uhvatio pedofila s karanfilom: Opkolili smo ga, nije imao kud...

Hronika08.03.21, 15:16h

Kako sam uhvatio pedofila s karanfilom: Opkolili smo ga, nije imao kud...
Izvjesni Saša 14-godišnju djevojčicu iz Begovog Hana preko igrice na Facebooku namamio na sastanak

 

Fahrudin Mešeljević, vlasnik autootpada u Begovom Hanu kod Žepča, jučer je savladao i uhvatio 45-godišnjeg pedofila Sašu koji je putem jedne od igrica na Facebooku 14-godišnju djevojčicu namamio na sastanak na autobuskoj stanici.

 

On je za portal Avaza opisao kako je primijetio sumnjivog muškaraca te kako je otkrio da se radi o pedofilu.

 

- Ujutro oko 9 sati sam ga primijetio. Tu ja držim autootpad blizu, preko puta autobuske stanice. Primijetio sam nepoznatog muškarca kako stoji tu. Nakon desetak minuta pojavila se i djevojčica. Tu se sastali i otišli prema šumi. Mislio sam da joj je to očuh. Otišli su gore iznad mog otpada u tu šumu gdje ima jedno naselje – kaže Mešeljević.

 

Pratio manijaka

 

On je za Avaz opisao da je istog muškarca vidio i nakon dva sata na istom mjestu.

 

- Ponovo sam ga vidio sa djevojčicom. Tu su se rastali na autobuskoj stanici i djevojčica je otišla prema svojoj kući u Begov Han. Oko 13 sati ponovo je došao na stanicu. Ubrzo se pojavila i djevojčica. Išli su prema Begovom Hanu i počeli su se grliti i ljubiti. Shvatio sam tada da nešto nije uredu. Telefonom sam nazvao roditelje od djevojčice i obavijestio sam ih šta sam vidio. Rekao sam im da njega treba pratiti. Opet je oko 17.30 došao na autobusku stanicu. Počeo sam hodati za njim, a on je krenuo bježati. Potrčao sam i našao sam ga skrivenog iza jedne stijene. Savladao sam ga i oborio na zemlju. U ruci je držao crveni karanfil – kaže u potresnoj ispovijesti Mešeljević.

 

fahrudin-meseljevic-sasa-pedofil-1

Mešeljević pored pedofila na autobuskom stajalištu

 

Ubrzo su u šumu došli i radnici s otpada i nekoliko mještana koji su opkolili pedofila.  

 

Opkolili ga

 

- Pozvao sam i policiju. Opkolili smo ga i nije imao kud. Sveli smo ga dole do ceste i sačekali policiju. Uspio sam napraviti jednu fotografiju gdje je on poljubio djevojčicu i to sam predao policiji. Znam da se Saša zove i da je iz Srbije došao autobusom – kaže Mešeljević.

 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još