najavljena i pojačana inspekcijska kontrola

Bez proslave 8. marta, Krizni štab FBiH pooštrava mjere

Hronika08.03.21, 08:25h

Bez proslave 8. marta, Krizni štab FBiH pooštrava mjere
Jedan od problema s kojima su suočava FBiH je nabavka kisika kojeg je sve manje i na svjetskom tržištu. Veći dio pacijenata koji se hospitalizira posljednjih dana treba kiseoničku podršku

 

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva danas će razmatrati epidemiološku situaciju te će se ići i u pooštravanje mjera  s obzirom da su brojevi zaraženih koronavirusom naglo skočili, a u naredne dvije sedmice očekuje se dodatni pritisak na zdravstvene ustanove.

 

Kantonalni krizni štabovi slobodni su donositi i restriktivnije mjere, a to je jasno istaknuto i na press konferenciji održanoj u petak na kojoj su se obraćali federalni premijer Fadil Novalić, pomoćnik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez i doktor Mirsad Kacila član Odbora za zdravstvo PD Federalnog parlamenta koji će biti i član Ad hoc tijela za nabavku vakcina.

 

Čerkez je tada upozorio da FBiH prijetio scenario Italije ili Španije jer mnogi građani neće uspjeti doći do bolnice.

 

Jedan od problema s kojima su suočava FBiH je nabavka kisika kojeg je sve manje i na svjetskom tržištu. Veći dio pacijenata koji se hospitalizira posljednjih dana treba kiseoničku podršku.

 

Čerkez je bio striktan i kada je riječ o 8. martu odnosno Danu žena ističući da nikakve proslave i okupljanja nisu prihvatljivi, a pozvao je inspekciju da pojača nadzor nad provođenjem epidemioloških mjera.

 

(NAP, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još