"SB" KAO U NAJBOLJIM DANIMA/ KOD JUSUFA SVAKA STROFA KATASTROFA

Košarkaš najavu da će Ivana Marić biti dogradonačelnica Sarajeva komentirao prigodnom, jako idiotskom pjesmom!

Hronika07.03.21, 23:25h

Košarkaš  najavu da će Ivana Marić biti dogradonačelnica Sarajeva komentirao prigodnom, jako idiotskom pjesmom!
Prepuštamo vas poetskoj mašti, neukim i neukusnim stihoklepinama Jusufa Nurkića, "bosanske zvijeri", velikog košarkaša, grotesknog političkog komentatora, vjerskog pedagoga , momka kojeg je očito ponijela slava, pjesma, poezija, pa se ne umije prizemljiti...Prepustite se poetici nove bošnjačke literarne generacije, koja je iznjedrila bardove, odnosno bradove, poput Jale Brata i Bube Corellija, Harisa Zahiragića i, napokon, Jusufa Nurkića...

 

Jusuf Nurkić, košarkaš "Portland Trail Blazersa" i, ponekad kad se udostoji, reprezentacije Bosne i Hercegovine, ovisnik je o društvenim mrežama, pa tako danas nije, komentariše "Slobodna Bosna", propustio priliku da prokomentira medijsku najavu prema kojoj je analitičarka Ivana Marić kandidat za dogradonačelnicu Sarajeva. Nurkić i Marićka su prije nekoliko mjeseci imali oštar okršaj na društvenim mrežama kada ga je ona prozvala za (ne) igranje za reprezentaciju BiH, na šta je on odgovorio oštro i "na prvu loptu".

 

Danas je Nurkić, koji se oporavlja od loma ruke, ozbiljno "zagrijao stolicu", pa kandidaturu Ivane Marić (koju ona,kako je kazala, jop nije prihvatila) opisao svojim riječima, ovjekovječio, kolika zna i umije prigodnom pjesmicom, koja je valjda imala ambiciju da bude duhovita, zajedljiva i kritična, a ispala je jadna, promašena, nekulturna, što se najboljem bh.košarkašu ne dešava rijetko. Dapače, dešava mu se skoro svakodnevno u njegovim nesamokritičnim, objavama na društvenoim mrežama o sve i svačemu.

 

Veliki košarkaš i nezgrapni stihoklepac Nurkić, ne zna gdje udara, pa pored ostalog u svojoj pjesmici analitičarku Ivanu Marić i Našu stranku koja ju je predložila na funkciju gradonačelnika optužuje da su narod natjerali "da u dijaspori traži spas". Pa, iz koje stranke, Jusufaga, bijaše onaj mangup što te je, kako si tvrdio, natjerao da umjesto u Sarajevu i Bosni košarkašku karijeru počneš graditi u Sloveniji, pa kasnije Hrvatkoj? Elmedin Konaković je u to vrijeme bio član SDA, a ne Naše stranke, zar ne? Kao i generalni sekretar Harun Mahmutović, njegov operativac, koji se iz nekih razloga, privatnih navodno, najboljem bh.košarkašu naklatio na kosti..

 

Ali, prepuštamo vas poetskoj mašti, neukim i neukusnim stihoklepinama Jusufa Nurkića, "bosanske zvijeri", velikog košarkaša, grotesknog političkog komentatora, vjerskog pedagoga , momka kojeg je očito ponijela slava, pjesma, poezija, pa se ne umije prizemljiti...Prepustite se poetici nove bošnjačke literarne generacije, koja je iznjedrila bardove, odnosno bradove, poput Jale Brata i Bube Corellija, Harisa Zahiragića i, napokon, Jusufa Nurkića...

 

(Slobodna Bosna/DEPO Portal/ak)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 92

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još