Pogledajte fotografije prije i poslije

Inspekcija s policijom munjevito ispraznila autopijacu na Stupu, zatekli više hiljada ljudi

Biznis Klub07.03.21, 17:14h

Inspekcija s policijom munjevito ispraznila autopijacu na Stupu, zatekli više hiljada ljudi
Osim toga, od redara firme City Park d.d, koja upravlja pijacom, naloženo je da se obavijeste kupci i prodavci da napuste prostor pijace, odnosno da se osiguraju uslovi u skladu sa propisanim mjerama

 

U podnevnim satima sanitarni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS danas su počeli usmjereni inspekcijski nadzor na Autopijaci Stup gdje je u momentu kontrole zatečeno više hiljada ljudi, bez ikakvog poštivanja higijensko-epidemioloških mjera.

 

Kako bi se osigurali uslovi propisani naredbom, kojom je zabranjeno okupljanje više od 30 osoba na javnom mjestu, zatražena je asistencija policijskih službenika MUP-a KS, koji su osigurali više policijskih patrola PU Novi Grad.

 

autopijaca-stup-policija-mup-ks

 

Osim toga, od redara firme City Park d.d, koja upravlja pijacom, naloženo je da se obavijeste kupci i prodavci da napuste prostor pijace, odnosno da se osiguraju uslovi u skladu sa propisanim mjerama.

 

U prisustvu kantonalnih inspektora, u roku od sat vremena, pijačni prostor je potpuno ispražnjen, a u međuvremenu je i sa ovlaštenim zastupnikom firme sačinjen zapisnik, kojim su naložene i po hitnom postupku hitno izvršene i uspostavljene higijensko-epidemiološke mjere, uz izdavanje prekrašjnih sankcija propisanih Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

 

autopijaca-stup-policija-mup-ks-pandemija

 

Autopijaca, kao i druga mjesta potencijalno javnog okupljanja, ostat će pod službenim nadzorom kantonalnih inspektora, kako bi se u najsloženijoj epidemiološkoj situaciji u KS, od proglašenja epidemije, spriječila javna okupljanja koja su ocijenjena najvećim rizikom za širenje zaraze, saopćila je kantonalna uprava za inspekcijske poslove.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još