Damir Nikšić nakon hapšenja Nidžare Ahmetašević

Snimanje policajaca dok su na zadatku nije nelegalno, već predstavlja građansku dužnost!

Front07.03.21, 10:26h

Snimanje policajaca dok su na zadatku nije nelegalno, već predstavlja građansku dužnost!
Policijska brutalnost i vrijeđanje građana, posve nezakonit postupak, a naročito laganje u izvještaju ne idu u prilog policiji i povjerenju građana u njen rad., smatra Damir Nikšić

 

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i predsjednik Ekološkog slobodarskog pokreta (ESPo), Damir Nikšić, oglasio se sinoć na Facebooku povodom policijhske torture koju je preživjela novinarka Nidžara Ahmetašević.

 

 

 

Njegov post prenosimo u cjelosti:

 

- Snimanje policajaca dok obavljaju svoju dužnost, pogotovo ako si zvao policiju pa želiš zadokumentovati da li su pravilno i neselektivno proveli zakon, ne samo da nije nelegalno već predstavlja građansku dužnost u ovoj korumpiranoj i zarobljenoj državi.


Policijska brutalnost i vrijeđanje građana, posve nezakonit postupak, a naročito laganje u izvještaju ne idu u prilog policiji i povjerenju građana u njen rad.

 

Skupština kao najviše zakonodavno tijelo mora zavesti neki red i zakon u policiji inače policija neće moći zavesti red i zakon kada to građanima bude najpotrebnije.


Komesar će morati odgovarati na mnogo pitanja na tematskoj sjednici o sigurnosti u KS koju je predložila kolegica Kerla.


Insistiraću za tu tematsku sjednicu na onom na čemu sam insistirao na Kolegiju kada smo pripremali ovu redovnu sjednicu u sklopu tačke 49. (Izvještaj o radu policijskog komesara Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za vremenski period juli-septembar 2020. godine) i što iz nekog razloga nije bilo prihvaćeno, a to je da se Skupštini i javnosti obrati član Nezavisnog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara Skupštine KS koji već dugo upozorava na mnoge nepravilnosti u MUP-KS - napisao je Nikšić,

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 121

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još