VRIJEĐANJE SE NASTAVILO I U MUP-U KS

'Zaključali su me i skinuli do gola, tresem se od gladi i šoka': Nidžara Ahmetašević nakon puštanja iz pritvora

Hronika06.03.21, 21:08h

'Zaključali su me i skinuli do gola, tresem se od gladi i šoka':  Nidžara Ahmetašević nakon puštanja iz pritvora
Ostali su mi tragovi od lisica na rukama. Dok su policajci razgovarali, spominjali su mi majku, da tako kažem, i nazivali me glupačom i budaletinom - ispričala je Nidžara Ahmetašević po izlasku iz pritvora

 

 

Nidžara Ahmetašević, novinarka i aktivistica koja je danas uhapšena u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu, puštena je na slobodu. U kratkom razgovoru za Fokus ispričala je kako je preživjela traumatične sate i da se bahato i neprimjereno ponašanje policije koje je javnost vidjela prilikom njenog hapšenja, a zahvaljujući video snimku koji je upravo ona snimila, nastavilo i u prostoriji za zadržavanje MUP-a KS.


- Grozno se osjećam. Prije nekoliko minuta sam izašla iz pritvorske jedinice. Tresem se od gladi i od šoka. Ovo je bilo jako traumatično za mene. U pritvorskoj jedinici sam zaključana i skinuta do gola. Imala sam i lisice na rukama, ostali su mi tragovi od lisica na rukama. Dok su policajci razgovarali, spominjali su mi majku, da tako kažem, i nazivali me glupačom i budaletinom – ispričala je Ahmetašević.


Na upit da li je razgovarala sa komesarom policije KS, Nusretom Selimovićem, ili ministrom unutrašnjih poslova Admirom Katicom, Ahmetašević je rekla da se susrela sa komesarom Selimovićem, te da će dati i izjavu pripadnicima službe Unutrašnje kontrole MUP-a KS.


- Na kraju me primio komesar. Tražila sam da se izvini. Ono što sam čula nije bilo izvinjenje, ali jeste rekao da mogu dalje učiniti šta trebam učiniti. I evo sada dolazi Unutrašnja kontrola i oni žele da uzmu izjavu od mene - kazala je Ahmetašević za Fokus.


Danas tokom dana u javnosti se pojavio i video snimak iz Zagrebačke ulice na Grbavici, koji je snimila Ahmetašević, a koji prikazuje šta se dešavalo neposredno prije njenog hapšenja od strane pripadnika MUP-a KS.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook