Išao na poligrafsko testiranje

Zašto je kasnilo izručenje Darka Eleza BiH: Vratio se s aerodroma da ispriča sve što zna o likvidacijama u Srbiji

Hronika04.03.21, 13:46h

Zašto je kasnilo izručenje Darka Eleza BiH: Vratio se s aerodroma da ispriča sve što zna o likvidacijama u Srbiji
Elez je u Sarajevo stigao dobrog zdravstvenog stanja i nije mu ukazivana bilo kakva medicinska pomoć.

 

Iako su pojedini mediji u Srbiji jučer objavili da je izručenje Darka Eleza Bosni i Hercegovini kasnilo jer mu je navodno pozlilo na aerodromu, zbog čega se čekala medicinska intervencija, Avaz saznaje da to nije tačno.

 

Naime, Elez je sat pred izručenje BiH, koje je odobrila ministrice pravde Srbije Maja Popović, kako se saznaje, zahtijevao od istražnih organa Srbije da im ispriča sve šta zna o pojedinim likvidacijama u Srbiji. Zbog toga je s Aerodroma Nikola Tesla vraćen u prostorije MUP-a Srbije, gdje je išao na poligrafsko testiranje, kako bi se utvrdili svi njegovi navodi i tvrdnje.

 

Izvori "Avaza" tvrde da je Elez u Sarajevo stigao dobrog zdravstvenog stanja i da mu nije ukazivana bilo kakva medicinska pomoć.

 

Inače, Elezu je advokat Senad Kreho, koji je sinoć i prisustvovao njegovom ispitivanju u Tužilaštvu BiH. Danas se očekuje prijedlog za određivanje pritvora i on će biti upućen tokom dana Sudu BiH.

 

Tužilaštvo Eleza sumnjiči za likvidacije Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića, koji su ubijeni u Lukavici 2018. i 2019. godine.

 

Elez je bio u ekstradicionom pritvoru od hapšenja u decembru u Beogradu, gdje se krio duži niz, nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična djela.

 

Sinoć je izručen uz jako policijsko obezbjeđenje na Sarajevski aerodrom, na sebi je imao pancir i šljem.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!