Skandal na pomolu

Je li se Bisera Turković vakcinisala protiv korona virusa u Hrvatskoj? Ministrica nije željela demantovati ove navode

Front04.03.21, 12:49h

Je li se Bisera Turković vakcinisala protiv korona virusa u Hrvatskoj? Ministrica nije željela demantovati ove navode
Ukoliko se ispostavi da je ministrica Turković primila vakcinu u Hrvatskoj to će predstavljati pravi politički skandal. Posebno iz razloga što je Turković dio izvršne vlasti i što se morala solidarisati s građanima kojim ta ista izvršna vlasti do danas nije uspjela osigurati vakcine

 


Sve su glasnije priče kako je ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković nedavno primila prvu dozu vakcine protiv korona virusa u susjednoj Hrvatskoj, piše PRESS.

 

Turković, kao što je poznato od ranije, pored bosanskohercegovačkog državljanstva ima i državljanstvo Republike Hrvatske. U susjednoj zemlji ministrica vanjskih poslova BiH, prema izjavi o imovinskom stanju, a koju je ličnu popunila, u svom vlasništvu ima stan u Zagrebu.

 

U političkim krugovima već danima se spekuliše kako je Turković iskoristila državljanstvo Republike Hrvatske kako bi primila vakcinu protiv korona virusa jer jednostavno nije mogla čekati da nesposobna vlast u Bosni i Hercegovini nabavi vakcine.

 

Treba podsjetit kako je Bisera Turković dio te nesposobne vlasti s obzirom na to da pred dužnosti ministrice vanjskih poslova BiH obnaša i dužnost dopredsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

 

Portal PRESS kontaktirao je ministricu Turković s porukom da namjeravaju objaviti informaciju o tome da je primila vakcinu protiv korona virusa u Hrvatskoj. Od ministrice Turković, prije objave ovog teksta, jasno su tražili da demantuje navode o vakcinisanju u Hrvatskoj, međutim ona je to odbila.

 

Ukoliko se ispostavi da je ministrica Turković primila vakcinu u Hrvatskoj to će predstavljati pravi politički skandal. Posebno iz razloga što je Turković dio izvršne vlasti i što se morala solidarisati s građanima kojim ta ista izvršna vlasti do danas nije uspjela osigurati vakcine.

 

(Pressmedia.ba, DEPO PORTAL/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 161

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još