U 60. godini

Preminula novinarka RTV FBiH Dalida Hadžić-Tulić

Hronika03.03.21, 20:52h

Preminula novinarka RTV FBiH Dalida Hadžić-Tulić
Ostaće nam u sjećanju kao vrstan reporter i autor živopisnih reportaža i razgovora sa znanim i neznanim sagovornicima za kojma je tragala u potrazi za pozitivnim pričama običnog čovjeka

 

U Konjicu je nakon duže i teške bolesti preminula novinarka RTV FBiH Dalida Hadžić-Tulić.

 

Rođena je 1961. godine, diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu 1984. godine, a svoje prve novinarske zadatke imala je u Oslobođenju.

 

Put radijskog novinarstva počela je 1999. godine na Radiju BiH u redakcijama informativnog, obrazovnog sportskog, kulturnog i dječijeg programa.

 

Na Radiju Federacije BiH je od njegovog osnivanja 2001. godine u Redakciji informativnog programa.

 

Uređivala je informativne emisije, sarađivala sa mnogobrojnim dopisnicima, a najznačajniji dio njene profesionalne radijske karijere su reportažni zapisi iz svih dijelova BiH i regiona.

 

Ostaće nam u sjećanju kao vrstan reporter i autor živopisnih reportaža i razgovora sa znanim i neznanim sagovornicima za kojma je tragala u potrazi za pozitivnim pričama običnog čovjeka. Ostaće upamćena po vedrom duhu, humanosti, profesionalizamu te nesebičnoj podršci kolegama. Njeni novinarski radovi i audio zapisi ostat će kao trajan spomen generacijama koje ostaju iza nas.

 

Sahrana će se obaviti u Mostaru na Gradskom groblju Sutina, u subotu, 6. marta u 13 sati.

 

(Federalna.ba, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook