Ministar zdravstva najavio

Šeranić: Značajno pogoršanje epidemiološke slike u RS-u, razmatrat ćemo nove mjere

Hronika03.03.21, 19:37h

Šeranić: Značajno pogoršanje epidemiološke slike u RS-u, razmatrat ćemo nove mjere
Na Republičkom štabu će se razgovarati o maksimalnom broju gostiju u ugostiteljskim objektima bez obzira na broj kvadrata, kao i eventualnoj proslavi 8. marta

 

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske predložiće sutra Republičkom štabu za vanredne situacije dodatne mjere zbog značajnog pogorašanja epidemiološke situacije uzrokovane virusom korona, potvrđeno je na današnjoj press konferenciji, prenosi Patria

 

Da se situacija pogoršava potvrdio je i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

 

"Govorilo se o nepoštovanju mjera, ljudi ne nose maske na kulturnim i sportskim događajima, niti se ponašaju u skladu sa preporukama Štaba za vanredne situacije. Na današnjem sastanku se razgovaralo se i o problemu kapaciteta Doma zdravlja u Banjaluci, oko vakcinacje koja slijedi", dodao je Šeranić.

 

Na Republičkom štabu će se razgovarati o maksimalnom broju gostiju u ugostiteljskim objektima bez obzira na broj kvadrata, kao i eventualnoj proslavi 8. marta.

 

"Isto tako razmatrali smo ponovo rad od kuće u svim institucijama gdje je to moguće. Komandant štaba Radovan Višković obratio se svim lokalnim zajednicima da je primijećeno da su pojedini štabovi izgubili potpuno funkciju, i da bi trebalo što prije treba da se vrate u pun kapacitet", naglasio je Šeranić na konferenciji za novinare.

 

Direktor Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić je rekao da su na UKC došli do zaključka da se povećava broj pacijenata koji zahtijevaju kliničko liječenje.

 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković održao je danas u Administrativnom centru Vlade sastanak na kojem je razmatrana pogoršana epidemiološka situacija. Razmatrane su i mjere Republičkog štaba za vanredne situacije.

 

Sastanku su prisustvovali ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković, direktor Inspektorata Republike Srpske Milovan Krčo, glavni republički zdravstveni inspektor Milica Matijević, šef Tima za praćenje preporuka i mjera Republičkog štaba za vanredne situacije Nenad Stevandić, direktor Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić, direktorka Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović i direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

 

(DEPO PORTAL/dg)Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!