Investitori, menadžeri i bivši zvaničnici centralnih banaka zabrinuti

Kina upozorila na 'balon' na globalnom tržištu: 'Bojimo se da će puknuti'

Biznis Klub03.03.21, 12:53h

Kina upozorila na 'balon' na globalnom tržištu: 'Bojimo se da će puknuti'
Guovo upozorenje je na tragu zabrinutosti izražene širom svijeta da se ponašanje nalik "balonu" širi finansijskim tržištima

 

Jedan od najmoćnijih kineskih finansijskih zvaničnika uputio je upozorenje zbog "balona" na globalnim tržištima.

 

Šef Komunističke partije u Narodnoj banci Kine Guo Shuqing rekao je u utorak novinarima u Pekingu da bi povjerenje u kineska tržišta moglo biti pogođeno nestabilnošću širom svijeta.

 

- Zaista se bojimo da će "balon" za stranu finansijsku imovinu jednog dana puknuti - rekao je Guo, koji je i predsjednik kineske Regulatorne komisije za bankarstvo i osiguranje.

 

Guovo upozorenje je na tragu zabrinutosti izražene širom svijeta da se ponašanje nalik "balonu" širi finansijskim tržištima.

 

Investitori, menadžeri hedge fondova i bivši zvaničnici centralnih banaka također su izrazili zabrinutost, jer se na Wall Streetu trguje blizu rekordnih maksimuma čak i dok se SAD i dalje bori s efektima pandemije koronavirusa.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!