U SARADNJI SA AMBASADOM ITALIJE

Ko će dobiti najviše 'like-ova': Počinje prvo amatersko takmičenje 'Sanremo mladih BiH', saznajte detalje...

Kultura03.03.21, 10:12h

Ko će dobiti najviše 'like-ova': Počinje prvo amatersko takmičenje 'Sanremo mladih BiH', saznajte detalje...
Učenici će pjevati, svirati i predstaviti se putem video uradaka, samostalno snimljenih, koji će biti objavljeni na službenoj FB stranici Ambasade "ItalyinBiH"

 

 


Ambasada Italije u Sarajevu ima čast obavijestiti da sutra počinje amatersko takmičenje "Sanremo mladih BiH", prvo takmičenje ove vrste, organizirano na nivou cijele zemlje. Na inicijativu Prve gimnazije u Sarajevu, Ambasada je organizirala mini-festival koji će nanovo okupiti srednjoškolce iz Bosne i Hercegovine, one koji izučavaju italijanski jezik i njihove vršnjake, zaljubljenike u italijansku muziku.

 


U mnoštvu inicijativa koje organizira Ambasada u cilju promicanja susreta, razmjene i dijaloga i u svjetlu promocije italijanskoj jezika i kulture, ova inicijativa, koja će se odvijati od četvrtka, 4. marta, do nedjelje, 7. marta, imat će za protagoniste devetnaest učenika iz devet srednjih škola, iz Sarajeva, Banja Luke, Mostara i Visokog, koji će na ovaj način promovirati italijanski jezik i kulturu.

 

sanremo-mladi-bih

 

Učenici će pjevati, svirati i predstaviti se putem video uradaka, samostalno snimljenih, koji će biti objavljeni na službenoj FB stranici Ambasade "ItalyinBiH". Stručni žiri, odlučit će o tri prvorangirana takmičara, a autor uratka s najviše osvojenih "like-ova" na FB stranici Ambasade, od 4. do 7. marta, dobit će specijalnu nagradu.

 
Natječaj je pokrenut zajedno s radijskim programom Radio Italia, koji je Ambasada promovirala na početku pandemije kako bi se prevladala praznina u kulturnim događajima, a sada ga emitira 7 stanica u isto toliko gradova u Bosni i Hercegovini, a posvećen je mladom studentu Prve sarajevske gimnazije Rijadu Đuliću, koji je iznenada preminuo prošle sedmice i koga se prisjećamo zajedno sa njegovom porodicom i prijateljima, takođe zahvaljujući njegovim školskim kolegama, izvođačima mnogih pjesama koje učestvuju na takmičenju - saopšteno je iz Ambasade Italije u Sarajevu.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!