osipanje

Zastupnik u Parlamentu FBiH Senad Mašetić napustio SDA iz razloga 'moralne prirode koji su dobro poznati organima stranke'

Front02.03.21, 09:24h

Zastupnik u Parlamentu FBiH Senad Mašetić napustio SDA iz razloga 'moralne prirode koji su dobro poznati organima stranke'
Ovim je nastavljeno kontinuirano osipanje visoko pozicioniranih funkcionera SDA koji se ne slažu s načinom vođenja i pravcem u kojem ide politika SDA

 

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Senad Mašetić napustio je Stranku demokratske akcije (SDA), saznaje PRESS.

 

Mašetić je u pismenoj formi dostavio Općinskom odboru SDA Gornji Vakuf izjavu o istupanju iz SDA ističući kako su razlozi napuštanja SDA moralne prirode i da su “dobro poznati” organima SDA.

 

Ovim je nastavljeno kontinuirano osipanje visoko pozicioniranih funkcionera SDA koji se ne slažu s načinom vođenja i pravcem u kojem ide politika SDA.

 

Doktor stomatologije Senad Mašetić je dugogodišnji predsjednik Općinskog odbora SDA Gornji Vakuf, a kako saznaje Press, pored njega veliki broj članova iz Gornjeg Vakufa okrenuo je leđa SDA.

 

Dok se visoko pozicionirani funkcioneri distanciraju od destruktivne politike SDA, SDA kao po običaju zabija glavu u pijesak i odbija preuzeti odgovornost za katastrofalni rezultat na prošlogodišnjim izborima, ali i teško stanje u koje je dovela Bosnu i Hercegovini isporučivanjem svih kontrolnih mehanizama Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku zarad nekoliko pozcija u vlasti.

 

(PRESS, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 39

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još