ŽIVOT JEDNE LJUBAVNICE

Veza sa oženjenim muškarcem? Ako baš morate biti ona ‘druga‘, onda trebate znati i (sve) ovo...

ŽENA iN28.02.21, 18:47h

Veza sa oženjenim muškarcem? Ako baš morate biti ona ‘druga‘, onda trebate znati i (sve) ovo...
Šta zapravo znači biti ‘druga‘ ili ljubavnica? Može li takva veza uopće funkcionirati tako da ‘druga‘ bude zadovoljna? Ako ste već odlučili biti u toj ulozi, bilo bi bolje da znate neke stvari

 

Izvor: Živim.hr

 

Prvo pravilo za vezu s oženjenim muškarcem jest: nikada ne biste trebali biti u vezi s oženjenim muškarcem. S tim bismo mogli započeti te odmah i završiti ovu temu, no kako se tog pravila mnoge žene ne drže, malo ćemo se zadubiti u sve dubioze veza s oženjenim muškarcima kako biste (ako ste u takvoj vezi) možda ipak razmislili o tome koliko ste zapravo ispunjeni.


To gotovo sigurno nije bio vaš cilj, no dogodilo se: zaljubili ste se u oženjenog muškarca i odjednom ste ušli u skupinu najprezrenijih žena otkad je svijeta - a to su ljubavnice. On vam se kune da vas voli i čini vam se da vaša veza ide punim jedrima naprijed: seks je eksplozivan, srce vam udara kao ludo svaki put kad se na zaslonu mobitela pojavi obavijest o njegovoj poruci... Šteta samo što su taj eksplozivan seks, zavodljive večere, poruke i pozivi mogući samo u kratkim vremenskim isječcima. I to njegovim jer vi svoje vrijeme provodite čekajući: čekajući da se javi, da dođe k vama, da ostavi suprugu... Pa, ako baš ustrajete u toj ulozi, evo savjeta i 'uputstava' kako živjeti i preživjeti vezu s oženjenim muškarcem.


Budite svjesni da ćete najvjerojatnije zauvijek ostati samo ona 'druga'


„Žao mi je, sada moram ići, čeka me obitelj”. To su riječi koje ćete čuti mnogo puta, čak i kada ne budu izgovorene. „Hvala ti što postojiš, divno mi je s tobom, volim te, ali...moram požuriti, supruga bi se svakog trenutka mogla probuditi (ili vratiti kući) i pitati se gdje sam.” Da, to je modus operandi preljubnika koji se gotovo nikada ne mijenja, čak i kad se povremena avantura pretvori u pravu, paralelnu vezu. Kada stvari pogledamo statistički, može se zaključiti da se muškarci puno lakše prilagođavaju na 'sjedenje na dvije stolice' nego žene. I, opet statistički gledano, vrlo se rijetko događa da oženjeni muškarac napusti suprugu i započne novi život s ljubavnicom. Naravno, nitko ne kaže da baš vi ne biste mogli biti iznimka koja potvrđuje pravilo, ali radije nemojte obmanjivati samu sebe.


Naučite se zadovoljiti s malim


Odlučite li biti u vezi s oženjenim muškarcem, bit ćete prisiljeni naučiti kako uživati doslovno u sitnicama jer biste u protivnom mogli postati vječno nezadovoljni. Ne možete ga nazvati kad to poželite, a još manje ga vidjeti kad poželite, ne možete otići s njim na večeru u vaš omiljeni restoran jer bi vas netko tko vas poznaje mogao vidjeti, i tako unedogled.


Iako je ono što je zabranjeno često intrigantno pa čak i uzbudljivo, na duži vremenski rok skrivanje može postati prilično veliki teret koji ćete sve teže podnositi. Biti ljubavnica oženjenog čovjeka znači živjeti u stalnom stanju neizvjesnosti i iščekivanja (da se uspije osloboditi na trenutak kako bi vas nazvao ili vam poslao poruku, da izmisli neki poslovni put kako bi mogao provesti noć s vama...) te u velikoj fizičkoj i emocionalnoj usamljenosti.


Prije nego što nastavite takvu vezu, zapitajte se jeste li sigurni da je to ono što želite i mislite li da ćete to moći podnijeti.


Zapitajte se zašto ne ostavi suprugu


Nema sumnje da vas voli, zar ne?. To vam stalno ponavlja i pokazuje riječima, sitnim gestama, ali i obećanjima. A obećanje svih obećanja je, naravno, to da će ostaviti suprugu kako bi bio s vama. Govori vam to odlučno i najavljuje, ali zašto to onda ne čini? Ako ga toliko usrećuje biti s vama zašto ne ostavi suprugu koja ga, pak, čini tako nesretnim i nezadovoljnim (po njegovim riječima)? U većini slučajeva odgovor je „zato što nikada niti nije imao namjeru zaista ostaviti suprugu”.


Njemu odgovara ova situacija: s jedne strane ima 'groznu' suprugu (barem tako kaže) koja mu ipak jamči ugodnu i umirujuću rutinu na kakvu je navikao, a s druge strane ima vas koja mu pružate sladak okus zabranjenog voća i sve one emocije koje se obično imaju samo na početku veze, prije nego što nastupi monotonija svakodnevice. Osim toga, zar očekujete od njega da se tako lako odrekne uživanja u činjenici da se za njega bore i da ga žele dvije žene?


Pritisnite ga


Naravno, slijepo mu vjerujete jer on nije poput drugih: možda je vaša veza i započela skrivećki, no njegove su namjere ozbiljne i uskoro ćete vi biti ona prava i jedina za njega. Ipak, psiholozi savjetuju da ispitate koje su prave namjere preljubnika jednostavno tako što ćete ga pitati, i to na vrlo jasan i direktan način, zašto ne ostavi suprugu. Moguća su tri tipa odgovora na to pitanje.


Mogao bi pokušati promijeniti temu razgovora i izbjeći odgovor (to je loš znak). Zatim, mogao bi zatražiti vremena i u tom slučaju stručnjaci savjetuju da mu postavite rok, nakon kojeg biste vi trebali ostaviti njega ako ne izvrši ono što je obećao. Ili bi se pak mogao pravdati „objektivnim” razlozima: ne bi mogao podnijeti trošak rastave, ne zna kako bi postupio s djecom (ako ih ima) ili bi posegnuo za dramatičnim klasičnim izgovorom da „ne može ostaviti suprugu jer ona to ne bi podnijela i previše bi patila”.


To je pravi trenutak, ako niste prije, da se malo zamislite: ekonomski ili obiteljski aspekti su teški problemi, ali ne i nepremostivi, dok je priča o krhkoj i nezaštićenoj supruzi izmišljotina koja bi vas odmah trebala natjerati u bijeg jer je to problem koji je trajan i utoliko za njega idealan: može ovakvu situaciju održavati vječno ili dok vama ne pukne film. Osim toga, zar zaista vjerujete da je tako pun osjećaja za suprugu koju s jedne strane vara i obasipa lažima, a s druge tako brine o njoj da je ne želi povrijediti? Nju ne može i ne želi povrijediti, ali je sasvim u redu da povrijedi vas?


Jeste li sigurni da vas veza s oženjenim muškarcem čini sretnom?


To je pitanje koje morate postaviti sebi. Osim svih onih karakteristika zbog kojih ste za njim izgubili glavu, psiholozi tvrde da postoje još dva ključna faktora koja pružaju osjećaj zadovoljstva ljubavnicama: osjećaj uzbuđenja zbog uživanja u „zabranjenom voću” i uvjerenost da su bolje od one druge, odnosno od supruge, a to itekako povećava njihovo samopouzdanje. Ako ste mu privlačniji od žene koju je oženio, to znači da ste ljepši, seksepilniji i da više zaslužujete ljubav, zar ne? Možda sada mislite tako, ali to zadovoljstvo je kratkog vijeka.


Gotovo sve ljubavnice, nakon nekog vremena, počinju mrziti tu svoju 'važnu' ulogu u pozadini i čeznu za time da mogu slobodno uživati u svojoj ljubavi. No to je vrlo rijetko kraj kakav dočekaju žene koje su u vezama s oženjenim muškarcima. Zavirite duboko u svoju dušu i zapitajte se čini li vas veza s njim zaista tako sretnom i hoće li vas takva veza činiti sretnom godinama, u budućnosti?


Možete li mu zaista vjerovati?


Vaša tajna veza nužno sa sobom povlači gomilu laži i obmana. Kako bi mogao provoditi vrijeme s vama, vaš ljubavnik mora izmišljati laži i izgovore svojoj supruzi te pronalaziti sve moguće načine da opravda kasne dolaske s posla ili dvodnevno izbivanje od kuće. Ukratko, mora biti veliki i jako dobar lažov ako to uspijeva provoditi duže vrijeme. Zašto mislite da muškarac koji je u stanju tjednima, mjesecima, a ponekad čak i godinama varati suprugu i lagati joj ne bi mogao to činiti i vama? Uostalom, koliko puta vam je obećao da će ubrzo ostaviti suprugu?


Živite svoj život s njim ili bez njega


Biti u vezi s oženjenim muškarcem znači biti uvijek na raspolaganju, u svakom trenutku kad se on uspije osloboditi obiteljskih ili poslovnih obaveza da bi navratio k vama. Čak i kad vam u posljednji trenutak javi da dolazi. Živjeti tako znači da morate svaku obavezu, hobi ili zabavu staviti na stranu jer bi se u suprotnom moglo dogoditi da vas ne zatekne spremnu i onakvu kakvu vas jedino poznaje i voli: u seksi donjem rublju i ogrtaču, mirišljavu, podatnu i raspoloženu. I to odmah kad uspije suprugu negdje 'iskrcati' jer neće imati puno vremena, možda sat ili najviše dva... To što ste se odrekli svega što vam je važno i u čemu uživate moglo bi vam se vratiti poput bumeranga jednom kad vaša veza završi (jer sigurno će završiti, to vam je dosad već jasno, zar ne?).


Stoga, nastavite živjeti svoj život i činite sve ono što vam pruža zadovoljstvo, čak i po cijenu da ne budete slobodni ili spremni onda kad se on javi i 'najavi'. Budete li se usredotočili na sebe, to će vam pomoći da budete objektivniji prema vašoj vezi i da shvatite želite li zaista i dalje biti samo 'druga' žena. Ili možda ipak zaslužujete biti s muškarcem za kojeg ćete biti jedna i jedina, na danjoj svjetlosti, u centru grada i gdje god ili kad god poželite.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još