Reakcija advokata porodice Memić

Ifet Feraget oštro odgovorio Enri Suljić: A šta reče i osta živa!

Hronika27.02.21, 17:08h

Ifet Feraget oštro odgovorio Enri Suljić: A šta reče i osta živa!
U kodeksu advokatske etike stoji da je advokat dužan da se dosljedno bori za vladavinu prava, zaštitu sloboda i interesa građanina kojeg zastupa, da se nikada se ne smije staviti u zavisnost sa bilo čijim drugim ili svojim vlastitim interesom. Ja upravo to i činim, poručio je Ifet Feraget


Nakon što je Enra Suljić gostovala na Hayatu i govorila o slučaju “Memić”, oglasio se advokat porodice stradalog Dženana Memića, te joj poslao oštru poruku koju prenosimo u cjelosti.

 

Advokat Ifet Feraget je poručio:

 

- Reče Enra, “osobito me čudi advokat porodice koji sebi daje za pravo različite kvalifikacije, koji ne poštuje kodeks advokatske etike, koji je vrlo jasan”.

 

A šta reče i osta živa! Čuj ja ne poštujem kodeks advokatske etike!

 

U kodeksu advokatske etike stoji da je advokat dužan da se dosljedno bori za vladavinu prava, zaštitu sloboda i interesa građanina kojeg zastupa, da se nikada se ne smije staviti u zavisnost sa bilo čijim drugim ili svojim vlastitim interesom. Ja upravo to i činim!

 

Ne smijem dalje jer istraga, ali ovaj put ona djelotvorna istraga, je u toku. Takva istraga, po pravilu, počinioce vodi pred sud, koji je jedini ovlašten da kaže i ime i imena!

 

Ifet Feraget, advokat

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 108

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još