Dobitnik priznanja 'Najmenadžer BiH'

Preminuo čovjek koji je doveo Perutninu Ptuj u BiH: Mladen Andrić umro u 54. godini

Biznis Klub27.02.21, 15:50h

Preminuo čovjek koji je doveo Perutninu Ptuj u BiH: Mladen Andrić umro u 54. godini
Da je njegov utjecaj na bh. ekonomiju značajan govori i činjenica da je lidera u proizvodnji mesnih prerađevina na Balkanu doveo u Bosnu i Hercegovinu i time omogućio značajan rast i jačanje BH ekonomije kako u proizvodnom sektoru, tako i u prodajnom

 

U 54-oj godini života preminuo je direktor Perutnine Ptuj BH Mladen Andrić, saopštili su iz kompanije. 

 

Cijelu svoju karijeru bio je vezan za Perutninu Ptuj - od studentskih dana u kompaniji Eurobest, koja je bila distributer i zastupnik proizvoda Perutnine Ptuj, pa do zaposlenja u novoosnovanoj kompaniji Perutnina Ptuj BH, koju je vodio od 2007. godine. 

 

- Njegovu stručnost i odlike vođenja prepoznala je i stručna javnost pa je tako 2011. godine bio dobitnik najvećeg poslovnog priznanja "Najmenadžer BiH" na prestižnom 25. Izboru najmenadžera za BiH, jugoistočnu i srednju Europu, dok je Perutnina Ptuj-BH ponijela titulu "Najkompanije u BiH" iste godine.

 

Da je njegov utjecaj na bh. ekonomiju značajan govori i činjenica da je lidera u proizvodnji mesnih prerađevina na Balkanu doveo u Bosnu i Hercegovinu i time omogućio značajan rast i jačanje BH ekonomije kako u proizvodnom sektoru, tako i u prodajnom.

 

Ovim putem u ime svih zaposlenih izražavamo najiskreniju sućut ožalošćenoj obitelji i prijateljima - saopćeno je iz Perutnine Ptuj BH i Perutnine Ptuj S.

 

Informacija o sahrani direktora Perutnina Ptuj BH Mladena Andrića bit će objavljena naknadno. 

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook