Najbolji golfer u istoriji imao tešku saobraćajku

Tigeru Woodsu u noge ugradili šarafe i šipke. Policija: Ne znamo kako je ostao živ

Sport24.02.21, 09:10h

Tigeru Woodsu u noge ugradili šarafe i šipke. Policija: Ne znamo kako je ostao živ
Policija je na press-konferenciji objavila da će istraga trajati sedmicama te da se još ne zna zašto je Woods sletio s ceste

 

 

Tiger Woods je pri svijesti i dobro se oporavlja od operacije nakon teške prometne nesreće koju je doživio jučer kraj Los Angelesa.

 

Najbolji golfer u povijesti je na brdovitoj cesti izgubio kontrolu nad svojim SUV-om i sletio se ceste. U vozilu je bio sam. Vatrogasci su morali rezati lim kako bi ga izvukli iz uništenog automobila, a Woods je čitavo vrijeme bio priseban iako vidno u šoku. Vatrogasci su rekli da je golfer sam pokušavao izaći iz vozila, ali nije mogao jer je bio prikliješten te je imao teške ozljede. Hitno je prevezen u bolnicu gdje su mu ustanovljeni teški prijelomi obje noge te je hitno išao na operaciju.

 

"Gospodin Woods ima teške ozljede nogu, osobito desne na kojoj su dva otvorena prijeloma. Kosti smo mu povezali šipkama i šarafima, a najteže su prošli gležnjevi i stopala. Natekli su mu mišići i svo mekano tkivo koje smo morali osloboditi rezanjem kože", rekao je Anish Mahajan, šef Harbor-UCLA Medical Centera.

 

"Imao je jako puno sreće"

 

Policija je na press-konferenciji objavila da će istraga trajati sedmicama te da se još ne zna zašto je Woods sletio s ceste.

 

"Nesreća se dogodila na strmom i zavojitom dijelu ceste gdje ljudi često zbog prevelike brzine gube kontrolu nad vozilom. Vjerujemo da je brzina bila glavni uzrok. Nije bilo nikakvih naznaka da je vozač bio pod utjecajem bilo čega. Utvrdili smo da je vozilo najvjerovatnije prvo udarilo u rubnik, prešlo preko dvije trake, udarilo drugi rubnik, stablo, prevrnulo se nekoliko puta i zaustavilo se stotinjak metara kraj ceste. Nije bilo nikakvih tragova proklizavanja ili kočenja, a vrijeme je bilo dobro. Iskreno, ne znamo kako je gospodin Woods ostao živ, ali je imao jako puno sreće. Sigurno su mu pomogli pojas kojim je bio vezan i brojni zračni jastuci koji su se otvorili", rekao je Alex Villanueva iz ureda šerifa Los Angelesa.

 

Na cesti se odmah nakon nesreće zaustavilo još jedno vozilo kako bi pomoglo unesrećenom. Na to vozilo naletio je drugi automobil, ali nasreću, nije bilo ozlijeđenih.

 

Woods, koji inače uglavnom živi na Floridi, 23. decembra bio je na operaciji leđa. U Los Angeles je došao na Genesis Invitational, golferski turnir koji održava njegova fondacija i na kojem je poznate osobe učio igrati golf. Jučer ujutro trebao je doći na snimanje s brojnim drugim američkim sportskim zvijezdama, ali se nije pojavio ni javio, da bi organizatori tek kasnije doznali za njegovu nesreću.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!