VIDEO/ Vijeće ministara BiH na sjednici

Bevanda: Utvrđen Nacrt budžeta za 2021. godinu, ali ne jednoglasno

Front18.02.21, 15:14h

Bevanda: Utvrđen Nacrt budžeta za 2021. godinu, ali ne jednoglasno
Ministarstvo finansija i trezora priprema nacrt zakona o budžetu institucija BiH i dostavlja ga Vijeću ministara BiH na utvrđivanje

 

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je na današnjoj sjednici Nacrt zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu, koji je pripremilo Ministarstvo finansija i trezora BiH.

 

Potvrdio je to novinarima ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, dodajući da će taj dokument, po ustavnoj proceduri, biti proslijeđen Predsjedništvu BiH, koje je ustavni predlagač budžeta.

 

- Predsjedništvo BiH može izmijeniti Nacrt zakona - pojasnio je Bevanda koji je izrazio nezadovoljstvo zbog činjenice da Nacrt budžeta nije usvojen jednoglasno.

 

Ministarstvo finansija i trezora priprema nacrt zakona o budžetu institucija BiH i dostavlja ga Vijeću ministara BiH na utvrđivanje.

 

Vijeće ministara ga upućuje Predsjedništvu BiH, ovlaštenom za njegovo predlaganje, koje ga potom šalje u Parlamentarnu skupštinu BiH, kako bi se o njemu izjasnila oba doma državnog parlamenta.

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!