Onemogućeno prisustvo medija

Mostar danas bira gradonačelnika, novinarska sala rezervisana za mladence

Front12.02.21, 08:48h

Mostar danas bira gradonačelnika, novinarska sala rezervisana za mladence
U drugi krug izbora za mostarskog gradonačelnika ušli su Mario Kordić (HDZ BiH) i Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar)

 

Sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara održat će danas u 15,30 sati, a vijećnici bi trebali birati novog gradonačelnika.

 

U drugi krug izbora za mostarskog gradonačelnika ušli su Mario Kordić (HDZ BiH) i Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar).

 

U drugom krugu glasanja potrebna je dvotrećinska većina, a ako ni jedan od dva preostala kandidata ne dobije toliku potporu, slijedi treći krug u kojem je dovoljna prosta većina.

 

Uoči sjednice, s početkom u 10 sati, Koalicija za Mostar pozvala je na razgovore o zajedničkoj programskoj koaliciji predstavnike mostarskih gradskih odbora SDP-a, NS-a, PMP-a.

 

Zbog zakazanog vjenčanja u Gradskoj vijećnici Mostara novinari neće moći da prisustvuju, niti da prate uživo izbor gradonačelnika.


Ovu informaciju je obavilo Gradsko vijeće Grada Mostara na svojoj službenoj stranici uz samu najavu drugog nastavka prve sjednice.


Tako je posebno istaknuta napomena u kojoj se navodi kako novinari neće moći, kao do sada, pratiti ovu važnu sjednicu.


“Mediji i gosti nastavak Prve sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara neće moći pratiti kao do sada u dvorani broj 003 (prizemlje) zbog već zakazanih termina za vjenčanja. Na početku sjednice mediji mogu uzeti kadrove iz dvorane 101, a na kraju sjednice mogu uzeti izjave. Sjednicu Gradskog vijeća Grada Mostara možete pratiti kao i do sada Youtubeu”, navodi se u najavi.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još